Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘El que més preocupa és la feblesa del sòl d’Artana davant les pròximes pluges’
RedactaVeu / EP / Artana

El cap de l’executiu valencià s’ha reunit, aquest divendres, amb la Junta Rectora del parc natural de la serra d’Espadà i els alcaldes afectats per l’incendi. A la reunió també ha assistit la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián. Sobre aquest tema, ha destacat que les taules de concertació, en les quals estan representades totes les administracions i persones “que tenen alguna cosa a dir”, marcaran “un full de ruta per a la regeneració i recuperació i per prevenir” futurs incendis a la serra d’Espadà i que aquesta quede “blindada”.

No obstant açò, ha assenyalat que l’incendi no està encara donat per extingit i que fins que no es declare com a tal no s’adoptaran oficialment les primeres mesures, que consistiran en un decret d’ajudes i “el més prioritari”.

A partir d’ací, serà la taula de concertació qui diga quines accions “immediates i a mitjà termini” s’han d’adoptar. Així, s’ha apuntat que el sòl està “molt ferit” i que es tem pels efectes que puguen tindre les pròximes pluges, encara que “l’abancalament” del terreny pot ajudar a evitar l’erosió. Puig ha destacat la labor dels voluntaris, encara que ha recalcat que competeix als tècnics decidir quines són les mesures oportunes.

Ximo Puig. aquest divendres a Artana. Foto: GVA.

Solidaritat amb els boscos

Amb tot, ha reclamat que aquest “moviment de solidaritat amb els boscos es mantinga viu” i ha ressaltat la importància del pacte aconseguit amb els mitjans de comunicació per a una conscienciació permanent de la societat, perquè el 90% dels incendis estan vinculats a l’acció de l’home i, per tant, es podrien evitar. “Ha d’haver-hi un esforç col·lectiu d’Administració i societat”, ha reclamat.

Representants del Consell, de la Junta Rectora del Parc i dels ajuntaments afectats pel foc d’Artana. Foto: GVA.

En concret, ha elogiat el comportament del poble d’Artana, que s’ha comportat d’una manera “magnífica” i “açò fa recobrar la fe en la humanitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa