Onada Edicions, filosofia i territori compartit. Entrevista Miquel Àngel Pradilla

Premis Ciutat de Benicarló i Sopar de Lletres
9 agost 2016 01:00h

Mariola Nos / Benicarló.

Entrevista a Miquel Àngel Pradilla en representació d’Onada Edicions en la qual ens dóna a conèixer els guanyadors del Premi Literari Ciutat de Benicarló i els detalls del Sopar De Lletres que aquest any presenta quinze de les publicacions de les vint-i-una que l'editorial ha publicat. Sopar que va tenir lloc poques hores després de l'entrevista en el Restaurant l'Antic Molí i que va congregar escriptors, distribuïdors, llibreries, associacions i entitats que fan possible la labor d'aquesta editorial arrelada a les comarques del Maestrat, els Ports i les Terres de l'Ebre. Una editorial, les propostes de la qual, passen per aprofundir en el coneixement de pobles, costums, tradicions i gent del territori.

Un projecte cultural que representa i promociona tot el territori catalanoparlant i a escala internacional. Un sopar en el qual més d'un centenar de persones, cent trenta-sis per ser exactes, van assistir a les micropresentacions de les obres i on es va fer un sentit homenatge a la figura i l'obra de Victoria Almuni i Balada, doctora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i professora d'Ensenyament Secundari, tasca que compagina amb la recerca i la divulgació de la història i el patrimoni de les terres de l'Ebre i les del nord del País Valencià.

Onada Edicions és un tàndem format per Miguel Ángel Pradilla i Ramón Paris que, juntament amb els seus col·laboradors Rosa Mª Camps i Òscar París, conductors àgils del sopar, transiten, tal com va apuntar Victòria Almuni, per carreteres secundàries formant una xarxa de cultura i coneixement del territori com a base de la seva filosofia. Filosofia compartida per la majoria d'assistents que els donen suport.

D'aquí, l'èxit de convocatòria.

Vídeo de l'entrevista de Mariola Nos a Miquel Àngel Pradilla:
 


 

Obres presentades:

 

“La Cuina dels arrossos del Delta”, l’Associació Local de la Dona de la Cava.
“Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló”. Associació Benicarlanda de Bars i Cafeteries. Presentat per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles.
´”Apuntes históricos sobre la villa de Chert”. José Arasa Barberà. Milagors Cárcel, Josep Meseguer-Carbó, Antoni Micó (ed).
“El Parlar de Càlig”. Berta Sans Monroig.
“Orígens i formació de l’Institut Elemental de Benicarló’. Francisco Mezquita Broch.
“No és la derrota, sinó el vent”. Jesús M. Tibau.
“Xarxa Prima”. Amàlia Roig.
“Les veus de la terra. Poema de Benicarló”. Del poeta Carles Salvador que va ser llegit per Elvira Rolindez.
“Quan xiula l’avi”. César Barceló Francès. Clara Berenguer Revert. Conte guanyador del II Premi Internacional de l’Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló 2015. Presentat pel regidor de Cultura de Benicarló, Josep Barberà.
A l’Escola, Terres de l’Ebre. Grup Deriva.“Rèptils i amfibis a la Terra Alta”. Anna Maria Garcia. Joaquim Garcia Codina.
“200 anys de la fi de la Guerra del francès a les Terres de l’Ebre”. Roc Salvadó Poy i Joan Martínez Tomás (coord.).
“L’arribada del ferrocarril a Tortosa”. Agustí Agramunt Bayerri. Presentat per la regidora de Cultura de l’ajuntament de Tortosa, Dolores Queralt.
“Francesc Mestre i Noé: l’estímul associatiu ebreenc”. Núria Menasanch i Martí.
“El Marcel·linisme a les Terres de l’Ebre”. Josep Sancho Sancho.


 
next