Diari La Veu del País Valencià
Oltra aposta per un acord PSOE, Podemos, C’s i Compromís per conformar Govern

Xavier Pérez / Madrid.

Mónica Oltra s’ha consolidat com un referent per als diversos mitjans de comunicació estatals i les seues intervencions, sobretot en La Sexta, són cada vegada més freqüents.

Dissabte a la nit, en el programa La Sexta Noche, en horari de màxima audiència, va repassar la política estatal actual i les opcions per a la formació del nou govern. La vicepresidenta del Consell va deixar clar que “qui parla de terceres eleccions sense negociar està exercint un xantatge intolerable”. Oltra va demanar a les forces polítiques “que es baixen els seus egos i parlen”.

La vicepresidenta també apostà pel posicionament de Joan Baldoví per a conformar una alternativa a Mariano Rajoy i que es plasmà en un manifest on més de 450 persones, entre les quals, personalitats del món de la cultura, activistes socials, professionals i sindicalistes, han signat per demanar “un govern de progrés” basat en un acord entre el PSOE, Unidos-Podem, Ciudadanos i altres formacions.

El manifest el subscriuen alguns polítics en actiu, com ara l’excoordinador federal d’IU i ara diputat al Parlament d’Astúries, Gaspar Llamazares, i el mateix Joan Baldoví.

“Necessitem un altre govern que revertisca les retallades, defense la sanitat i l’educació pública, els drets laborals, la cultura, la ciència i el medi ambient, que protegisca els autònoms, ajude les pimes i cree ocupació. Necessitem unes altres polítiques que acaben amb la desigualtat, castiguen exemplarment la corrupció i posen fi al deteriorament democràtic”, argumenten els mateixos signants en una doble pàgina publicada en el diari El País.

Oltra va argumentar aquesta alternativa posant com a exemple els pactes a què han arribat a les Corts Valencianes els partits del Botànic amb C’s en lleis fonamentals com la d’emergència social.

Per altra part, Oltra va lamentar que la Mesa del Congrés haja rebutjat el grup propi ‘A la Valenciana’ i va defensar que la coalició complia els requisits com el resultat de més d’un 15% en cada demarcació.

La vicepresidenta, en un to asserenat però contundent, va fer enmudir el periodista, adulador de l’època de Camps i de la gestió de Rajoy, Paco Marhuenda, amb dos xifres contundents de la “nefasta” gestió del PP al País Valencià: 1.000 milions de forat en Ciegsa i altres 1.000 milions en Fira València. Va rematar el director de La Razón amb els casos de corrupció del PPCV.

Comparteix

Icona de pantalla completa