Diari La Veu del País Valencià
L’Agència de Turisme del PV llança una versió optimitzada per a dispositius mòbils
RedactaVeu / València

La nova versió del portal turístic valencià ofereix una navegació “més senzilla”, on es potencien els continguts més apropiats per a la seua consulta des de mòbils. A més, s’han implementat funcionalitats de geoposicionamient que ofereixen als usuaris situats a les comarques del País Valencià informació climàtica en la ubicació de l’usuari i accés ràpid a l’oficina de la Xarxa Tourist Info més pròxima.

D’aquesta forma, tots els continguts s’han adaptat per a optimitzar la visualització i interacció dels usuaris “de forma transparent”, ja que les adreces són idèntiques a les versions d’escriptori, “cosa que afavoreix que els favorits dels usuaris mantinguen la seua vigència”.

Així mateix, els menús s’han reconstruït per a permetre “una navegació clara i senzilla” des de dispositius mòbils oferint també cercadors per a cada tipus de contingut amb nombrosos filtres predefinits. També s’ha desenvolupat una nova zona d’usuari, on s’organitzen els continguts publicats, els favorits i la informació de perfil.

La Vila Joiosa. Foto: GVA.

Pel que fa a la ‘home’, prevalen els continguts més demandats i l’accés als serveis que “major utilitat ofereixen a l’usuari”, incloent la versió mòbil del portal d’ofertes turístiques amb tot el catàleg de Travel Open Apps, “que facilita la reserva d’allotjament, restauració i activitats en un mateix entorn”.

Des de la Generalitat han explicat que aquestes modificacions es deuen a l’evolució dels hàbits en internet, ja que les millores en els dispositius i en les xarxes de comunicacions han provocat un gran augment de la navegació web des de dispositius mòbils, situant-se el trànsit generat des de dispositius mòbils ja en una xifra propera al 50%. En concret, un 33% des de mòbils i un 15% des de tauletes electròniques. A més d’aquesta evolució en els hàbits dels usuaris, el principal cercador d’internet, Google, afavoreix la posició dels llocs web adaptats.

Comparteix

Icona de pantalla completa