Diari La Veu del País Valencià
 ‘Per unes festes d’Elx lliures d’agressions masclistes’
RedactaVeu / Elx

El Cercle d’Igualat de Podem Elx ha encetat una campanya amb el lema: ‘Per unes festes d’Elx lliures d’agressions masclistes’ segons ha informat aquest dilluns en un comunicat, en el qual assegura que “en aquestes festes de 2016 no admetem ni una agressió masclista”.

En la nota, Podem Elx anuncia que davant el començament de les esperades festes d’Elx de 2016 “ens agradaria donar un caràcter feminista a unes festes inoblidables, que són de tots i totes” ja que cada any són més les persones que vénen a viure i gaudir les festes d’Elx, “però també en aquests dies s’expressa la cultura patriarcal tan arrelada en la societat”.

“Reclamem unes festes lliures de violències masclistes”, assegura Podem Elx en la nota, en la qual posa de manifest que les violències masclistes estan presents en tots els àmbits i ens dificulten la vida també en els nostres espais d’oci. “Assetjar no és lligar. Lligar no té res a veure amb agredir. Divertim-nos amb respecte i llibertat. El carrer és de tots i de totes, la festa també”, recorden.

“El carrer, la nit i els espais lúdics són també nostres i el patriarcat no ens llevarà el dret a passar-ho bé. Tocar, palpar, sobar, acostar-se massa, intimidar… és violència i no té excusa. No permetem que hi haja un sol abús a l’aixopluc de l’alcohol o la multitud. No és no”, apunten, a més de fer una crida a les dones “a prendre la veu per a reivindicar públicament el dret a divertir-nos i anar segures pels carrers d’Elx”.

El Cercle d’Igualat de Podem Elx subratlla que “la nostra forma de vestir, de ballar o moure’ns no ens converteix hui, ni ens convertirà mai, en objectes sexuals” i que “tampoc són tolerables les actituds que culpabilitzen les víctimes o victimitzen els agressors masclistes per estar sota els efectes de l’alcohol” o similars.

“Assetjar no és lligar. Lligar no té res a veure amb agredir. Divertim-nos amb respecte i llibertat. El carrer és de tots i de totes, la festa també. Que cap agressió per motius de gènere, raça o orientació sexual quede impune o justificada”, conclouen els i les promotores de la campanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa