Diari La Veu del País Valencià
El Govern del País Valencià convoca les ajudes al voluntariat ambiental en prevenció d’incendis
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat, aquest dilluns, en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (veure document en aquest enllaç), la convocatòria de les subvencions destinades al voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals per a l’exercici 2016 per un import de 200.000 euros.

Aquestes ajudes, dirigides a les organitzacions i entitats de voluntariat, s’orienten a la realització d’activitats de prevenció d’incendis forestals i campanyes de sensibilització, d’educació i conscienciació dels visitants en espais naturals i forestals mitjançant accions dirigides a la informació dels visitants sobre el compliment de les diferents normatives aplicables, a la vigilància dissuasiva i a l’aplicació de programes d’educació ambiental amb especial incidència en el coneixement del mitjà forestal.

Així mateix, i segons fonts de la Generalitat Valenciana, es valoraran les activitats realitzades en anteriors convocatòries de voluntariat de prevenció d’incendis forestals i en espais naturals protegits, així com la superfície forestal protegida per l’activitat, entre altres paràmetres.

El termini de presentació de sol·licituds és de 25 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el DOCV.

El PP critica la publicació de les ajudes “en ple agost”

Per la seua banda, la portaveu de Medi Ambient del grup parlamentari popular en els Corts Valencianes, Elisa Díaz, ha qualificat d’”escàndol” que el Consell haja publicat aquest dilluns les subvencions per al voluntariat de prevenció d’incendis en ple mes d’agost, “amb un retard de mesos, i que s’atorguen i facen efectives quan ja haja finalitzat l’estiu i la temporada d’incendis”. La diputada popular, en un comunicat, qualifica d’”alarmant” que s’estiga en ple mes d’agost i “no hi haja voluntariat per prevenir incendis”.

Comparteix

Icona de pantalla completa