Diari La Veu del País Valencià
L’IVAC publica les ajudes per a la creació de guions d’obres audiovisuals
RedactaVeu / EP / València

L’Institut Valencià de Cultura (IVAC) publica aquest dimarts la convocatòria per a les ajudes, per un total de 128.000 €, a la creació de guions de llargmetratges dels gèneres d’animació, ficció i documental per a l’exercici 2016, en les quals, per primera vegada, es valoraran els projectes que tinguen protagonistes femenines i fomenten la igualtat, segons ha informat la Generalitat.

En concret, es concedirà un màxim de 16 ajudes i l’import màxim serà de 8.000 euros per un total de 128.000 euros. Com a novetat, almenys quatre d’aquestes ajudes han de ser per a projectes de guió de llargmetratge documental.

A més, per primera vegada, es valoraran els projectes que tinguen protagonistes femenines i fomenten la igualtat. En aquesta línia, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha destacat que “és important que les dones també generen referents en l’imaginari col·lectiu i una de les formes de fomentar açò és potenciar-ho des del primer moment d’un projecte”.

Així mateix, els projectes beneficiats d’aquesta convocatòria tindran puntuació en les ajudes a la producció audiovisual valenciana perquè, segons el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, “vegen realment la llum i no es queden oblidats en calaixos, encara que hagen sigut beneficiats, ja que sense la producció un guió mai arriba a tenir vida”.

La comissió tècnica de valoració estarà formada per representants d’organitzacions i associacions o experts independents de provada qualificació professional en el sector audiovisual i informarà sobre els guions dels projectes presentats. Es podrà presentar un projecte per sol·licitant i aquesta ajuda no és compatible amb qualsevol altra ajuda al mateix projecte procedent d’una altra administració pública. El termini de presentació dels projectes és de 35 dies naturals a partir del 10 d’agost.

Veure convocatòria de les ajudes.

Comparteix

Icona de pantalla completa