Diari La Veu del País Valencià
 ‘Falta de democracia’ en el municipi de Daia Vella
RedactaVeu / Daia Vella

La sessió plenària prevista per a ahir, dilluns 8 d’agost, en l’Ajuntament de Daia Vella, no es va celebrar “a causa d’un error en la convocatòria, ja que no s’hi va informar a una regidora de l’oposició”, segons ha informat el grup municipal Compromís. La coalició nacionalista denuncia que “no és ni la primera ni l’última vegada que l’equip de govern i, en particular, l’alcalde de la localitat -Rafael Vives, del PP- menyspreen l’oposició i actuen com si el consistori fóra el seu ‘cortijo’ particular”.

Rafael Vives.

Encara que la llei especifica que els plens ordinaris es poden convocar amb dos dies d’antelació, per a Compromís per Daia Vella “no és temps suficient per a estudiar la documentació, sobretot quan un dels punts del ple són els pressupostos per al 2016, tema d’importància cabdal i que afecta, directament, l’economia municipal”.

“Després de demorar durant mesos l’accés a un despatx per a realitzar la labor d’oposició, ens trobem que els plens són convocats de forma irregular i, en alguns casos, fora de termini, la qual cosa, com a oposició responsable, no podem tolerar”, assenyalen des de la coalició nacionalista local.

Segons explica Compromís per Daia Vella, en un comunicat publicat aquest dimarts, “els fet és que el ple es va convocar divendres passat, però una de les regidores de l’oposició no va ser informada d’aquest fet”. D’altra banda, “l’accés a la informació dels punts de l’ordre del dia a tractar comportava l’estudi exhaustiu i minuciós d’una informació a la qual no es podia tenir accés durant el cap de setmana, ja que tot i que dissabte és dia hàbil i, per tant, vàlid per a esgotar el termini per a convocar un ple ordinari, l’ajuntament es trobava tancat”.

La formació considera que el treball de l’oposició “no és un altre que el de fiscalització i control de l’equip de govern”, han admès els responsables de l’agrupació i, per aquest motiu, es va impugnar la convocatòria de sessió plenària, de manera que no es va celebrar i va quedar ajornada, per decisió de l’alcalde del municipi, per a dilluns que ve, dia 15 d’agost –jornada de festivitat estatal– a les 8 del matí.

Compromís considera que el motiu que siga aquest dia el triat és perquè el termini que el Ministeri d’Hisenda dóna per a presentar el fons d’ordenació finalitza el dia 16 d’agost “i, pel que sembla, no es pot celebrar cap dia d’aquesta setmana perquè falta algun regidor de l’equip de govern, perquè, si no fóra per aquest motiu, es podria celebrar un dia d’aquesta setmana”.

Així mateix, des de Compromís apunten que no hi havia necessitat d’apurar el termini que el Ministeri d’Hisenda va donar als municipis per a presentar la documentació. “L’oposició no és responsable de les decisions que pren l’equip de govern, ni de les convocatòries dels plens; per tant, els defectes de forma són responsabilitat dels que sí que tenen dedicació i cobren per això”, subratlla Compromís per Daia Vella.

L’agrupació local ha anunciat, finalment, que exercirà la seua labor “el més diligentment possible, malgrat la falta de transparència i democràcia que pateix aquest municipi a causa de l’actual equip de govern del partit popular”, han conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa