Controlat l'incendi forestal declarat al parc natural del Montgó

El foc s'ha declarat en el Barranc de Santa Llúcia, molt prop del parc natural del Montgó, al costat de la urbanització Nova Xàbia. L'últim gran incendi va tindre lloc en setembre del 2014 quan un total de 444 hectàrees resultaren calcinades
9 agost 2016 01:00h
Així han quedat algunes zones afectades pel foc. Imatge de la part de darrere de l\'ermita de Santa Llúcia.

RedactaVeu / Xàbia.

Un incendi forestal s’ha declarat, a primeres hores d’aquesta vesprada, al parc natural del Montgó, dins del terme municipal de Xàbia, segons ha informat el Servei d’Emergències de la Generalitat a través del seu compte de Twitter. El foc ha quedat contolat cap a les 23 hores, segons fonts del Consorci de Bombers d'Alacant, després de calcinar al voltant de 2 hectàrees de terreny.

Per a la seua extinció, la Generalitat ha mobilitzat 4 mitjans aeris, 3 dotacions de bombers de la demarcació d’Alacant, 2 unitats de bombers forestals, 3 autobombes i un capatàs. De moment, es desconeixen les causes que han originat el foc.

L'incendi s'ha declarat en el Barranc de Santa Llúcia, molt prop del parc natural del Montgó, al costat de la urbanització Nova Xàbia, segons fonts consultades per EP. 


En maig del 2015, es va registrar un incendi al Parc Natural del Montgó, a Xàbia, que va obligar a mobilitzar sis mitjans aeris per a tractar de sufocar el foc.

Però, el major incendi registrat en aquest emblemàtic Parc Natural es va originar el dia 11 de setembre del 2014 i sembla que va ser intencionat. Un total de 444 hectàrees, de les quals 418 eren forestals, resultaren afectades pel foc. Va ser la major catàstrofe mediambiental registrada aquell any al País Valencià i va ser considerat com 'un dels incendis més devastadors dels últims temps".
 

Imatge de l'incendi a les 17,5 hores. Foto: @Preven_IIFF_CV.
 
El Montgó és un parc emblemàtic del País Valencià amb una extensió de 2117.68 hectàrees, que es troba a la comarca de la Marina Alta i que s’alça entre les planes confrontants d’Ondara-Dénia, Xàbia-Gata de Gorgos. Va ser declarat Parc Natural en l’any 1987 pel seu gran valor paisatgístic i ecològic. 
next