Diari La Veu del País Valencià
Medi ambient reobri aquest dimecres la senda del cim del parc el Penyal d’Ifac
RedactaVeu / EP / Calp

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural reobrirà, aquest dimecres, la senda del Parc Natural del Penyal d’Ifac, a Calp (Marina Alta), després d’acabar les obres de condicionament per a incrementar la seguretat en el seu tram final. El director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo, recorrerà la senda després de finalitzar aquests treballs d’adequació.

Així, en el camí que porta des del túnel fins al cim, s’han instal·lat cadenes a manera de passamans en els punts més perillosos, s’han tractat les superfícies relliscoses, especialment en la part del túnel i en els trams més perillosos, i s’ha dotat de major fermesa i de major amplitud determinats punts de la superfície transitable, de manera que s’ha incrementat també l’accessibilitat.

La quantia de les obres s’ha xifrat en poc menys de 40.000 euros. La realització de les obres es va encomanar a l’empresa pública Vaersa “perquè l’actuació es poguera dur a terme amb agilitat sobre aqueix camí, que és l’únic d’accés fins al cim”. La senda va ser tancada l’abril del 2015.

150.000 visitants anuals

Els 150.000 visitants que, anualment, té el Parc Natural del Penyal d’Ifac, un dels més freqüentats del País Valencià, podran accedir fins al cim sense riscos.

Segons fonts de la Generalitat Valenciana, la Conselleria i l’Ajuntament de Calp mantenen una col·laboració que es plasmarà en un conveni per a desenvolupar actuacions conjuntes que intensifiquen les labors de protecció d’aquest parc natural. A més, una brigada del parc continuarà fent tasques de manteniment d’altres trams que no tenen el mateix nivell de perillositat.

Comparteix

Icona de pantalla completa