Diari La Veu del País Valencià
Un geògraf valencià, en la final de microrrelats de l’Advocacia Espanyola

RedactaVeu / València.

El valencià Antonio Presencia Crespo, doctor en Geografia i gestor tècnic d’un col·legi major de València, competirà en la final del Concurs de Microrrelats d’Advocats, organitzat pel Consell General de l’Advocacia Espanyola i la Mutualitat. Presència va ser el guanyador del concurs del mes de febrer, premiat amb 500 euros, i competirà contra la resta dels guanyadors mensuals pel reconeixement final d’aquesta huitena edició i els 3.000 euros de premi, que es lliuraran a Madrid, el pròxim mes de desembre, durant la Conferència Anual de l’Advocacia.

El degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV), Rafael Bonmatí, ha rebut i felicitat en nom de tots els col·legiats el flamant finalista del certamen literari. Ella és el nom del relat amb el qual Presència s’ha imposat als seus contrincants. La història ret un homenatge als familiars de l’autor que estan vinculats al món jurídic, la seua germana i diversos oncles.

“Precisament va ser la meua germana advocada la que em va animar al fet que escriguera el relat i em va reptar perquè si guanyava compartira amb ella el premi”, ha confessat l’autor. És la primera vegada que participa en un concurs d’escriptura i un sol intent li ha bastat per a alçar-se amb el guardó mensual del certamen de l’Advocacia Espanyola.

Presència reconeix estar emocionat davant el repte. Ella ha sigut triat entre més de 700 relats i passa així a la final del concurs, juntament amb els altres 9 relats finalistes mensuals i els dos que resulten més votats pel públic. La satisfacció és enorme i l’”esforç curt”, diu l’autor, que va tardar menys d’un dia a escriure el text. “Vaig fer diverses versions i, després de realitzar alguna modificació i donar una resolució divertida al text, no vaig voler donar-li més voltes a l’escrit i ho vaig enviar a primera hora de la vesprada”, ha ressaltat el valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa