Diari La Veu del País Valencià
Ferrando: ‘Si el PV no compleix amb el sostre de dèficit és per l’infrafinançament que patim’
RedactaVeu /València

La secretària autonòmica d’Hisenda del País Valencià, Clara Ferrando, ha manifestat que “fer distincions” dins del grup de comunitats que van sobrepassar el seu dèficit en 2015 “és una discriminació més de l’Estat i del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, cap als valencians i valencianes perquè si la Comunitat Valenciana no ha complit amb el sostre de dèficit fixat és per culpa que de l’infrafinançament que patim”.

“El nostre problema és d’ingressos i no de despesa perquè els valencians no gastem més que ningú, sinó tot el contrari, tenim una despesa molt ajustada. El vertader problema és que no comptem amb els ingressos suficients ni per cobrir la despesa social i bàsica que necessiten els valencià i valencianes”, ha explicat Ferrando.

La secretària autonòmica ha realitzat aquestes declaracions després de conèixer que el Ministeri d’Hisenda permetrà a Madrid, Castella i Lleó, Astúries i La Rioja, que no van complir en 2015 amb el límit de dèficit fixat, finançar-se sense necessitat de recórrer al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i, a més, se’ls eximeix d’haver de presentar un pla d’ajust per evitar noves desviacions, segons ha remarcat.

PV, una renda per càpita 12 punts per baix de la mitjana

“Una vegada més −ha afirmat Clara Ferrando− el Govern d’espanya i Montoro ens discriminen −al País Valencià− i obliden que som una comunitat infrafinançada, que estem a la cua en ingressos, amb una renda per càpita dotze punts per sota de la mitjana”.

En aquest sentit, Ferrando també ha recordat que el Ministeri d’Hisenda va publicar la passada setmana l’Informe sobre el sistema de comptes territorialitzats corresponent a 2013, on es comprova que el País Valencià “és l’única comunitat pobra que aporta més del que rep”. Segons aquest informe, el País Valencià té un saldo fiscal negatiu amb la resta d’Espanya de 1.416 milions d’euros (equival a l’1,48% del nostre PIB), la qual cosa significa que la Comunitat Valenciana aporta a l’Estat 1.416 milions d’euros més dels que rep. D’aquesta manera, el saldo fiscal per càpita és de 280 euros.

“Estem davant d’una nova discriminació de l’Estat cap als valencians i suposa un nou càstig que no mereixem. Açò s’ha convertit en el món a l’inrevés i no podem tolerar més aquest tracte” cap al PV, ha conclòs la secretària autonòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa