Diari La Veu del País Valencià
Cultura destina cinc milions d’euros a les ajudes a la producció audiovisual valenciana
RedactaVeu / València.

L’Institut Valencià de Cultura ha publicat la convocatòria de concessió d’ajudes a la producció audiovisual amb la finalitat d’impulsar la creació d’obres audiovisuals que servisquen per al foment i difusió de la creativitat, de la cultura i de la llengua pròpia.

El conseller Vicent Marzà ha explicat que “aquestes ajudes, amb un marcat caràcter de recuperació del sector audiovisual valencià, estan enfocades a la promoció de projectes que servisquen per a regenerar l’imaginari audiovisual valencià fet per valencians i per als valencians, així com per a assortir de continguts la futura televisió autonòmica”.

Les ajudes es concediran per a produccions audiovisuals que tinguen lloc entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2018, ambdós inclosos, per un import total de cinc milions d’euros. Les modalitats d’ajuda són animació, ficció i documental que, al seu torn, presenten diverses submodalitats.

Entre les novetats d’aquestes ajudes cal ressaltar que els projectes que compten amb premis en festivals també puntuaran per aquest fet. A més, comptarà com a mèrit que el projecte de producció haja obtingut també l’ajuda a guió cinematogràfic de l’Institut Valencià de Cultura.

A més, es puntuaran per primera vegada els projectes que es basen en adaptacions de llibres d’escriptors valencians a fi de conjugar la promoció tant d’històries creades per autors valencians com de llibres valencians.

Una altra de les novetats se centra en la divisió entre llargmetratges culturals i llargmetratges industrials, així com la potenciació de treballs que compten amb elencs d’actors valencians.

Per a la concessió d’aquestes ajudes es constituiran cinc comissions tècniques avaluadores: Comissió d’animació, Comissió de llargmetratge de ficció, Comissió de curtmetratge i format multiplataforma de ficció, Comissió de llargmetratge documental i Comissió de curtmetratge i projecte multiplataforma documental.

El termini de presentació dels projectes és de 35 dies naturals a partir del 12 d’agost.

Enllaç al DOCV

Comparteix

Icona de pantalla completa