Diari La Veu del País Valencià
Compromís presenta una proposició que demana el vot a partir dels 16 anys
RedactaVeu / València

L’organització juvenil JovesPV-Compromís ha aprofitat la celebració del Dia Internacional de la Joventut, aquest divendres 12 d’agost, per a registrar una Proposició no de Llei a través de la diputada nacionalista Marta Sorlí. Amb aquesta PNL es pretén que el Govern es comprometa a elaborar una llei de Participació Juvenil on es regule el moviment associatiu juvenil, així com a crear una Secretaria d’Estat de Joventut que vetlle per fomentar les polítiques juvenils d’una manera transversal.

El document també demana que es blinde el ‘Consejo de la Juventud de España’ i que es garantisca la seua independència respecte del Govern de

l’Estat. A més, es vol reprendre el debat sobre el dret al vot a partir dels setze anys, una reivindicació històrica de Compromís que ja va ser votada en l’anterior legislatura.

JovesPV considera “imprescindible” facilitar la participació de les persones joves en el disseny de la política. Per això, assenyalen des de l’entitat que “cal usar la celebració del Dia Internacional de la Joventut per a reivindicar encara amb més força els nostres drets. La nostra participació és clau en el canvi social, perquè no volem un present precari ni un futur hipotecat».

Marta Sorlí: “Cal no excloure ningú del debat per motius d’edat”

En la mateixa línia s’ha pronunciat la diputada Marta Sorlí, que ha afirmat que «la participació és una ferramenta per a la construcció de la democràcia, però per a assolir una cultura participativa és necessari generar espais d’intercanvi d’idees i no excloure ningú del debat per motius d’edat».

L’organització juvenil valencianista ha aprofitat l’ocasió per a destacar algunes mesures encertades del Consell valencià i que caldria traslladar a l’Estat, en referència a determinats punts de l’avantprojecte de la Llei de Joventut.

Aquest document reconeix el dret de les persones majors de 16 anys a ser part dels processos participatius i de consultes que es posen en marxa per part de les distintes administracions públiques i dóna veu a aquells i aquelles joves que volen realitzar aportacions a títol individual en les polítiques de joventut.

Comparteix

Icona de pantalla completa