Diari La Veu del País Valencià
València fa 10.000 intervencions en mateniment en escoles en un any

RedactaVeu / València.

L’Ajuntament de València ha impulsat en els darrers 12 mesos 10.246 intervencions de manteniment en diversos centres educatius públics de la ciutat. “Per al Govern de la Nau és fonamental el condicionament i la dignificació de les instal·lacions dels centres educatius. Vetllem pel benestar dels nostres xiquets i xiquetes i de tota la comunitat educativa”, ha manifestat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

De les intervencions municipals en l’últim any s’han beneficiat 107 col·legis, entre els quals hi ha centres d’educació especial, escoles infantils, el conservatori Josep Iturbi i centres d’educació infantil i primària.

Entre els treballs que s’han dut a terme en aquest període de temps hi ha els de fontaneria, que consisteixen principalment en reparació de fuites, reparació de fonts, desembossar vàters i reparació d’aixetes i cisternes; treballs de jardineria, que consisteixen principalment en poda d’arbres, i treballs d’electricitat, que consisteixen en reposició de lluminàries foses i reparació d’elements de la instal·lació elèctrica o reparació dels sistemes d’alarmes.

També s’han dut a terme treballs de fusteria i serralleria, com la reparació de persianes, tancaments, reixes i panys; treballs d’obra que, principalment, són reparacions de sòcols i rajoles despreses, de danys per goteres i de tanques, i finalment també s’ha procedit a realitzar les revisions periòdiques reglamentàries de les diferents instal·lacions dels edificis (instal·lacions elèctriques, calderes, gas, aigua -prevenció de legionel·losi- i protecció d’incendis).

“Entre eixes més de 10.000 intervencions cal destacar que en alguns casos hem resolt problemes molt greus, les solucions dels quals, a més, havien sigut reclamades durant anys per pares, mares i professorat dels centres, com ara adequacions en sistemes de protecció d’incendis. Afortunadament, per a aquest equip de govern la seguretat dels més menuts i les més menudes sí que és una prioritat”, ha afegit Campillo.

Com a exemple, una de les darreres intervencions públiques en un col·legi ha sigut la que permetrà que en el pròxim inici de curs l’alumnat del CEIP 103 de València gaudisca de zones de jocs infantils i d’esplai on fins ara només hi havia un solar amb pedres.

Comparteix

Icona de pantalla completa