L'Ajuntament consultarà als benicarlandos la proposta de restauració de l'escut de la ciutat

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha desvetllat que, segons dictamina el Consell "l'actual escut de Benicarló és conseqüència d'una interpretació errònia d'un segell municipal"
12 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / Benicarló.

La Regidoria de Cultura ha encetat un procés participatiu perquè els ciutadans de Benicarló puguen expressar la seua opinió sobre la proposta de restauració de l'escut de la ciutat que ha elaborat el Consell d'Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat Valenciana. Les votacions estaran obertes fins al 12 de setembre.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Benicarló, Josep Barberà, ha presentat la proposta de canvi per a l'escut de Benicarló i l'enquesta que es plantejarà als ciutadans per tal que puguen votar si estan d'acord amb els canvis, si no ho estan, o si la qüestió els resulta indiferent.

L'enquesta es farà a través de la Viquibló, un recull d'informació lliure sobre Benicarló en format wiki i obert a la participació de tothom.

La rehabilitació de l'escut de Benicarló es basa en un informe que l'Ajuntament va sol·licitar el juliol de 2015 al Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat Valenciana. El Consell, després d'un estudi exhaustiu de l'escut, ha dictaminat que la tipologia actual que presenta no es correspon a la seua forma històrica. El regidor de Cultura ha desvetllat que, segons dictamina el Consell "l'actual escut de Benicarló és conseqüència d'una interpretació errònia d'un segell municipal" i ha afegit "que tot i tractar-se d'una qüestió simbòlica i que no és preceptiva la consulta a la ciutadania, els canvis se sotmetran a l'opinió dels benicarlands perquè afecten un element identitari que representa el sentiment de tot el poble".

La imatge històrica de l'escut sobre el qual els ciutadans podran votar a Viquibló presenta importants diferències respecte de l'actual, que s'utilitza oficialment des del 1971. Els canvis afecten els colors de fons -argent i or en la forma històrica- i la corona que el remata, que adopta la tipologia pròpia del Regne de València. El card i la Creu de Montesa s'ajusten també a les formes històriques, més estilitzades que les actuals.

El nou disseny reprodueix fidelment el del 1724, que segons l'informe del Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil·lologia "és elegant i té una gran força visual".

El regidor de Cultura ha animat els benicarlandos "a participar en l'enquesta i a decidir el que consideren més oportú. Cadascú és lliure de dir la seua, però jo votaré pel canvi", ha conclòs el regidor.
 

Des d'ací podeu accedir a l'enquesta i a l'informe del Consell d'Heràldica i Vexil·lologia. 
next