Diari La Veu del País Valencià
L’Almodí alberga la mostra ‘Gestos i cerimònies’ de Vicente Peris
Europa Press / València

Fins al proper 8 de setembre, valencians i visitants podran recrear-se en l’obra de Peris, i en el continu contrast visual amb el bell marc expositiu de l’Almodí (San Luis Beltrán, 1. Tel. 96 352 54 78), que permet ubicar adequadament per al seu gaudiment visual, un quadre d’espectaculars dimensions subjecte a una carcassa tubular. Un treball en el qual l’artista mostra la representació dels gestos en la plàstica, i que ha estat fet amb tècnica mixta, predominant elements com l’oli i el carbó.

‘Gestos i cerimònies’ ha estat un projecte fet fa 15 anys que s’ha concretat en una mostra que es va iniciar per Amèrica Llatina, començant el seu camí a Mèxic per continuar presentant-se, entre d’altres llocs, a l’Havana (Cuba), i que ha estat unànimement elogiada.

Després d’aquesta experiència Peris va preparar una altra obra treballant aquesta vegada amb pólvora, que deixava una empremta en l’espai de la representació al cremar-se. Esta peça, titulada ‘L’ombra transparent’ es va presentar al mateix Almodí en 1999. En esta ocasió es recupera una obra, i el procés de treball de ‘Gestos i cerimònies’. A més, s’afegeix un vídeo que recull la documentació de totes les vivències personals en les quals Vicente Peris va estar immers.

Vicente Peris, nascut el 1943 a València, va cursar estudis a l’Escola de Belles Arts de San Carlos, de 1959 a 1963, on després va donar classes com a adjunt en la càtedra de retrat. De 1970 a 1983 viu i treballa als Estats Units, Montecarlo, Madrid i Alemanya. En 1984 va tornar a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa