Diari La Veu del País Valencià
El PSPV proposa divulgar la Llei de Memòria Democràtica als mitjans de comunicació
RedactaVeu / València

La diputada socialista en les Corts, Mercedes Caballero, ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei (PNL) per instar al Consell al fet que l’avantprojecte de Llei de Memòria Democràtica i per a la convivència del País Valencià −sobre el qual s’està treballant− “incloga i arreplegue en el seu text un apartat on s’especifique la importància de la seua divulgació a través dels mitjans de comunicació públics, així com un compromís de col·laboració amb els mitjans privats”.

Caballero, en un comunicat fet públic aquest dissabte 13, ha recordat que va ser el passat mes de juliol quan la Conselleria de Justícia va anunciar, després del Seminari de Govern d’Estiu 2016, que l’avantprojecte de la Llei de Memòria Democràtica i per a la convivència del PV serà traslladat per a la seua aprovació a les Corts Valencianes el pròxim mes de setembre.

És per açò que el grup socialista proposarà que “la llei incloga en el seu articulat un apartat específic per a la seua divulgació entre la ciutadania a través dels mitjans de comunicació”.

D’aquesta manera, segons ha explicat la diputada socialista, es pretén que aquesta iniciativa “no solament s’aplique a la Llei en qüestió, sinó també a totes aquelles informacions i continguts que durant anys van ser silenciades pel govern de la dictadura”.

Labor didàctica i de rellevància “per a conèixer la veritat”

Per a Caballero, “és evident que, a través dels mitjans de comunicació públics de l’àmbit de la Comunitat Valenciana, es pot desenvolupar una labor didàctica i de gran rellevància per a conèixer la veritat i informar de tot el que es vaja produint en l’aplicació de la Llei”. Per aquesta raó, ha incidit en la “importància” que “els mitjans de comunicació desenvolupen continguts específics que aprofundisquen en la divulgació de la nostra història”.

A més, Caballero proposarà al Consell, a través d’aquesta PNL, que s’estudie la signatura de convenis de col·laboració i cooperació amb els mitjans de comunicació privats, “en una aposta clara i decidida d’involucrar a tots en aquesta tasca, de pagar el deute amb una ciutadania enganyada durant anys amb la informació oferida pels defensors del règim franquista”.

D’aquesta manera, es completaria una de les bases més importants d’aquesta Llei, “la de formar i informar a tots i totes de la història sense biaix polític ni ideològic”, ha assenyalat.

La Conselleria té previst incloure la memòria democràtica en el currículum de l’ESO, del Batxillerat i l’Educació Permanent de persones adultes, així com en els plans de formació del professorat.

Comparteix

Icona de pantalla completa