Empresaris valencians rebutgen contractar productores foranes per a RTVV

La realització del vídeo 'Orgull de ser valencian's "ja va posar de manifest una aparent falta de sensibilitat de l'executiu cap al nostre agonitzant sector".
16 agost 2016 01:00h

Europa Press / València.

Empresaris valencians de l'audiovisual −PAV, AVEPA, AVEDIS, AVANT, ANIMAT− han expressat el seu rebuig a la contractació de productores foranes per als continguts de la futura RTVV (Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació).

Els empresaris s'han pronunciat en aquests termes perquè asseguren que després de l’"esperada publicació" en el Diari de la Generalitat Valenciana (DOGV) dels projectes seleccionats per l'Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de Comunicació de la Generalitat Valenciana per produir continguts audiovisuals, el sector "ha reaccionat davant el que considera una preocupant tendència del Consell de la Generalitat".

Sobre aquest tema, apunten que, fa uns mesos, la contractació d'empreses "alienes al nostre territori autonòmic" per a la realització del vídeo Orgull de ser valencians "ja va posar de manifest una aparent falta de sensibilitat de l'executiu cap al nostre agonitzant sector".

En aquest moment, indiquen que, segons informacions publicades, "algunes de les empreses seleccionades en la consulta de mercat convocada per la Generalitat per produir continguts destinats als futurs mitjans públics pertanyen, majoritàriament, a empreses foranes"

Per açò, les associacions empresarials del sector audiovisual valencià ANIMAT (Associació Valenciana d'Estudis d'Animació), AVANT (Associació Valenciana d'Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents), AVEDIS (Associació Valenciana d'Estudis de Doblatge i Sonorització), AVEPA (Associació Valenciana d'Empreses Productores d'Animació) i PAV (Associació de Productors Audiovisuals Valencians) mostren la seua "més ferma oposició al fet que les contractacions de la futura Corporació es formalitzen amb productores la participació accionarial de les quals pertanya, majoritàriament, a empreses foranes a la Comunitat Valenciana".

"Ací hi ha productors, empreses i professionals capacitats per produir els continguts necessaris i nodrir la graella de la futura televisió autonòmica", han recalcat i han afegit que l'obligació d'una administració autonòmica és "preservar el teixit industrial propi, i el nostre sector audiovisual exigeix l'aposta decidida que estem esperant des de fa massa temps".

Les empreses han subratllat que el tancament de RTVV "ha suposat una autentica travessia en el desert del sector audiovisual durant diversos anys i no existeix necessitat objectiva de recórrer a empreses no valencianes per recuperar una activitat tan necessària com urgent".

"La finalitat de convocatòries com aquesta i les produccions que es desprenguen ha de ser engegar el sector audiovisual valencià", han afegit.
 
next