Diari La Veu del País Valencià
El PP de Bunyol acusa la Conselleria d’Educació de tractar d’imposar el valencià
RedactaVeu / Bunyol

Una vegada més, el Partit Popular ha mostrat la seua intenció d’enfangar la política local a costa de la llengua. En aquest cas, ha sigut al darrer plenari de l’Ajuntament de Bunyol quan el portaveu popular Marcial Díaz ha tractat de carregar contra el valencià fent un mal ús de determinades informacions no confirmades sobre la possibilitat de la supressió de l’exempció de l’ensenyament del valencià a zones castellanoparlants. En concret, la qüestió que tractava de debatre el plenari era una proposta del grup popular que feia referència a la llibertat lingüística dels estudiants valencians. Díaz, portaveu del PP a Bunyol, mostra el més absolut desacord i rebuig a la supressió de l’exempció de l’ensenyament en valencià als centres educatius de zones castellanes del País Valencià, tal i com es pot veure al vídeo de tucomarca televisión.

La proposta que defèn l’exempció del valencià als centres escolars de zones castellanoparlants està basada −tal i com reconeix el portaveu del Partit Popular en la seua defensa− no sobre cap text legal emanat de la Conselleria d’Educació, sinó en unes suposades informacions “aparegudes en determinats mitjans de comunicació i en declaracions del mateix conseller” segons les quals els populars de Bunyol havien tingut notícia de la possibilitat d’un nou decret de plurilingüisme que plantejava la desaparició de l’exempció de l’ensenyament del valencià. És a dir,

tal i com va afirmar al plenari la regidora socialista Juncal Carrascosa, estan basant-se en unes “suposicions” que ara mateix, segons aquesta, “no tenen ningun valor” i, a més, també va destacar que aquesta moció és “pamfletària”.

En el seu torn de paraula, el regidor de Izquierda Alternativa de Buñol, José Luis Carrascosa, també es mostrà contrari a la moció, ja que considera que el coneixement del valencià és un privilegi i també va afegir que el coneixement del valencià facilita l’aprenentatge d’altres llengües. Carrascosa, fins i tot, va arribar a citar la famosa cita d’Ovidi Montllor: “hi ha gent a la no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en valencià. És la mateixa gent a la que no li agrada que es parle, s’escriga o es pense.”. Segons Carrascosa, seguir així, tal i com està ara la llei, és seguir “donant suport a la cultura imperialista del castellà”. El regidor, a més, també va fer una enumeració de paraules en valencià que s’empren habitualment a Bunyol com corbella o magrana, demostrant així que aquest municipi no és aliè a aquesta llengua.

Finalment la moció es va saldar amb 4 vots a favor i 9 en contra.

Comparteix

Icona de pantalla completa