Diari La Veu del País Valencià
Mercat de Venda Directa i Artesania d’Alboraia

RedactaVeu / Alboraia.

Natxo Costa, director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, visità, el passat dissabte dia 13, el Mercat de Venda Directa i Artesania d’Alboraia, situat, durant el mes d’agost, al passeig marítim de Saplaya. Va passejar amb la seua família com un client més per les diverses parades i es va interessar per aquesta experiència ja consolidada que, patrocinada per l’Ajuntament d’Alboraia, dóna vida a un mercat alternatiu que dinamitza i dóna visibilitat a una colla d’artesans i compta amb el toc cultural que sempre dóna la presència de llibres. Tot açò plegat, acoloreix i fa ben abellidor allò de passejar al capvespre per un passeig marítim que, d’una banda, alinea des d’una orxateria a diverses alternatives de restauració i, de l’altra, que té la mar de rerefons, tot un seguit de diversos tendals on els artesans exposen, per a la venda, el seus treballs, amb la sempre atractiva presència de llibres que, així mateix, configuren un bon complement —la lectura— per a les vacances d’estiu.

Aquest és el segon any que el passeig marítim de Saplaya acull el Mercat de Venda Directa, segons comentaren els expositors al director general, amb la novetat que, enguany, també s’ha celebrat, durant el mes de juliol, al passeig de la Patacona, on, al llarg de tot l’any, cada diumenge de matí, té lloc aquest mercat de venda directa i on, al costat d’artesania i llibres, també hi ha diverses parades de verdures de collita pròpia de petits productors, així com diverses parades d’alimentació i productes ecològics.

Si fa un parell d’anys el mercat es va iniciar amb unes poques parades, ara, ja consolidat, per a la propera temporada, que començarà el primer diumenge de setembre, la xifra d’expositors rondarà la quarantena. Un cop informat d’aquest procés, Natxo Costa felicità els expositors per la seua constant feina i allò de no defallir, coneixedor com és de les dificultats que sempre té el petit comerç, atesa la seua experiència com a antic gerent de la Unió Gremial, i els demanà que transmeteren la seua felicitació a l’Ajuntament d’Alboraia per la seua iniciativa.

Finalment, i malgrat la seua curiosa visita en bermudes i xancles, com un ciutadà més, el director general de Comerç i Consum no tingué cap inconvenient en deixar un testimoni gràfic de la seua presència i companyonia, a petició dels expositors.

Això fa ben evident que, d’alguna manera, els temps —com cantava Dylan— estan canviant.

Comparteix

Icona de pantalla completa