Diari La Veu del País Valencià
GVA destina 160.000 euros per a projectes de recuperació de memòria històrica

EP / València.

La Generalitat Valenciana ha convocat, a través de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i per a l’any 2016, diverses subvencions per a la realització de projectes i iniciatives en matèria de recuperació de la memòria històrica, en favor de la promoció de la convivència democràtica i per a projectes i iniciatives que promoguen el desenvolupament de drets i llibertats fonamentals.

Així s’arreplega en les resolucions del passat 5 d’agost, publicades ahir per aquest departament autonòmic al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Aquestes subvencions estan dirigides a diferents entitats del País Valencià com ara ajuntaments i mancomunitats, entitats i associacions sense ànim de lucre i a universitats.

La quantia de l’import global màxim destinat a finançar les ajudes per a ajuntaments i mancomunitats ascendeix a 80.000 euros; la de les subvencions dirigides a les entitats i associacions sense ànim de lucre, a 30.000 euros, i la de les encaminades a les universitats, a 50.000 euros, segons arrepleguen les resolucions publicades.

Així mateix, al capítol quart, “línia de subvenció de la Direcció General de Reformes Democràtiques”, precisen que aquests imports es contemplen del pressupost de la Generalitat per a 2016.

Aquesta convocatòria de subvencions té per objecte la concessió de subvencions per a la realització de projectes i iniciatives en matèria de recuperació de la memòria històrica i democràtica valenciana, entesa com la salvaguarda, el coneixement i la difusió de la història de la lluita de la ciutadania valenciana pels seus drets i llibertats democràtiques en el període que abasta des de la proclamació de la Segona República, el 14 d’abril de 1931, fins a l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia, el 10 de juliol de 1982. El termini de presentació de sol·licituds per demanar aquestes ajudes s’iniciarà l’endemà de la seua publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, demà dimecres, i finalitzarà el pròxim 12 de setembre (inclusivament).

El Consell vol incidir en la necessitat de la recuperació de la memòria històrica al País Valencià i, de fet, prepara una norma que regule tot allò relacionat amb la recuperació de la dignitat de les víctimes del franquisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa