Diari La Veu del País Valencià
La GVA incorporarà noves mesures per reforçar la seguretat en els bous al carrer

RedactaVeu / València.

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), José María Ángel, ha explicat que la trobada d’aquest dimecres amb la Federació de Penyes de Bous al Carrer és per arreplegar les opinions d’aquest col·lectiu i així poder minimitzar els riscos en aquest tipus de festa.

En aquest sentit, segons Ángel, ha fet saber que “l’Administració vol posar tots els mitjans possibles per reduir al màxim els riscos, tenint en compte que el risc zero no pot existir mai”. Per a açò, “s’està produint un diàleg constant entre tots els participants en la festa des d’ajuntaments, federació de penyes, policia autonòmica i policies locals, per detectar possibles febleses i treballar en conseqüència”, ha afegit. En aquesta trobada s’han posat sobre la taula algunes mesures que s’estudiaran en la Comissió de Festejos Taurins, que és l’òrgan consultiu i assessor de la Generalitat en matèria d’espectacles i festejos taurins i que se celebrarà a finals del mes de setembre.

José María Ángel. Foto: GVA.

Mesures

Entre aquestes mesures es troben: reforçar la presència activa del director del festeig, ampliar els mecanismes de custòdia de l’animal que vetlen pel seu benestar, incrementar el nombre de col·laboradors voluntaris perquè no quede cap superfície del recorregut per cobrir i que puguen detectar si hi ha infraccions en el reglament d’accés. Totes aquestes qüestions s’abordaran sempre tenint en compte l’opinió d’experts i tècnics que poden aportar també millores en relació amb l’estructura dels cadafals o del recorregut.

A més, José María Ángel ha recordat que hi ha qüestions que ja vénen recollides pel reglament, com és el cas de la prohibició de participar per als menors de 16 anys o per a aquells que es troben sota els efectes de l’alcohol. En aquest sentit, ha anunciat que s’impartiran cursos de formació per als col·laboradors voluntaris i s’editarà una guia de bones pràctiques per donar a conèixer algunes normes de comportament bàsiques que qualsevol participant deu tenir-se en compte en un festeig: des de l’ús de calçat adequat, fins a la prohibició de gravar el recorregut amb telèfon mòbil o amb càmeres.

Comparteix

Icona de pantalla completa