Diari La Veu del País Valencià
A Gandia, unes festes alternatives són possibles gràcies a la FiGA
RedactaVeu / Gandia

El 2011, a Gandia, un grup de joves va decidir que la fira organitzada pel consistori saforenc no els feia el pes i van posar en marxa la Fira de Gandia Autogestionada, més coneguda com la FiGA. Des d’aleshores, sempre cohabitant amb la fira oficial, s’han celebrat ja cinc edicions d’aquestes festes que volen ser alternatives, populars i participatives.

Enguany, així com en 2015, 2014 i 2011, han posat en marxa una campanya de micromecenatge per recollir diners i poder cobrir les despeses d’assegurances, equips de so, grups de música, escenari, menjar, beguda, cartelleria, etc., ja que la FiGA no compta amb cap tipus de subvenció pública ni privada per poder romandre lliures de qualsevol lligam extern.

>

Les recompenses són variades i amb elles es poden aconseguir descomptes en les activitats de la FiGA, així com la samarreta d’enguany, que ret homenatge al camp valencià i, en particular, a la taronja. A més, en la descripció del projecte, els organitzadors destaquen que contribuint a la celebració de la FiGA s’ajuda a fomentar la cultura valenciana i a difondre els creadors valencians.

Samarreta. Imatge: FiGA.

Programació

Els actes d’enguany es distribuiran entre diferents dies: el divendres 9 de setembre es presentarà el llibre A Montllor. Un temps, una estima, una idea i tot seguit hi haurà un sopar popular i música a càrrec del PD La Factoria. El dissabte 17 de setembre hi haurà taller de cabassos i figures d’espart de la mà de Rabbittongue. El dia gran serà l’1 d’octubre, quan tindrà lloc, per primera vegada a la capital saforenca, el tercer mercat itinerant d’autoedició de literatura, il·lustració i música “Fil i Grapa”, així com diferents tallers al llarg de la vesprada. Per la nit es clourà amb la II Cocà de Dacsa Popular i el concert de Candela Roots. Per últim, el diumenge 2 d’octubre, la companyia El Rebollit representarà l’obra de teatre Spot.

Comparteix

Icona de pantalla completa