Diari La Veu del País Valencià
Consulta els espais en què es pot gaudir de les aus valencianes

RedactaVeu / Alacant.

Aquest cap de setmana, el Patronat de Turisme de la Costa Blanca, que depèn de la Diputació d’Alacant, estarà present a la fira ‘Birdfair‘ que se celebrà del 9 al 21 d’agost a la localitat d’Egleton, al Regne Unit, per tal de donar a conèixer els diferents espais des dels quals es pot veure i gaudir de les diferents aus que habiten al País Valencià.

Per això, a La Veu volem aprofitar per fer-vos un llistat amb els diferents llocs als quals podeu acostar-vos per gaudir d’aquests animalons plomats. La Diputació d’Alacant compta amb una publicació en què es recullen les espècies d’aus més comunes i freqüents del nostre territori, així com amb una divisió en diferents àrees: muntanyes, zones àrides, estepa, litoral i zones humides.

Voltor i còlit negre. Foto: Patronat de Turisme de la Costa Blanca.

A les zones muntanyoses, es podran observar espècies com l’àguila cuabarrada i la reial, voltors, cuaenlairats, tallaretes, merles i abellerols. Als espais àrids, s’hi pot gaudir del pinsà trompeter, el còlit negre o el siboc. Pel que fa a les àrees àrides, aquestes estan habitades pel pioc salvatge, el xoriguer petit, el sisó o el torlit. A les zones litorals, concretament a les reserves marines de l’Illa de Tabarca, al sud, i al Cap de Sant Antoni, al nord, podrà gaudir-se d’espècies com la baldriga balear o l’ocell de tempesta. Finalment, a les zones humides, hi ha la possibilitat d’observar al xarxet marbrenc i a l’ànec capblanc.

Baldriga balear i xoriguer petit. Foto: Patronat de Turisme de la Costa Blanca.

Podeu consultar els diferents punts d’interès segons l’anterior classificació al següent mapa i també podreu descarregar-vos-el per consultar-lo al vostre telèfon mòbil.

Mapa

>

Comparteix

Icona de pantalla completa