L'ANC demana ‘perdre la por’ a reivindicar la ‘nació completa’

Les entitats sobiranistes del País Valencià i les Balears prometen suport al procés d'‘alliberament’ de Catalunya
21 agost 2016 01:00h

ACN / Prada.

La Confederació d'Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, constituïda per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM), ha fet aquest dissabte a Prada (Conflent) la seua presentació en societat davant l'independentisme acadèmic. En una jornada organitzada a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), totes tres entitats han reivindicat la "nació completa". Àngels Folch, de l'Assemblea, ha demanat fer-ho de manera decidida: "no hem de tenir por a dir que som una sola nació". Per la seua part, les entitats de les Balears i del País Valencià han expressat ple suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant l'advertiment de l'Estat, i han promés contribuir al procés d'"alliberament" de Catalunya.

L'ANC, la PDaD i l'ASM, aplegades en la Confederació d'Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, han protagonitzat aquest dissabte un acte conjunt a l'UCE, tot i que la seua presentació oficial fou a l'abril quan van constituir-se formalment en confederació en un acte públic a València.

Sota el títol 'Tota una nació en marxa. Diferents ritmes, un mateix objectiu', els representants de les tres entitats han reivindicat, amb fermesa, la "nació completa". Àngels Folch, de l'Assemblea, ha demanat als catalans que "perdin la por" de defensar amb rotunditat els Països Catalans.

Toni Infante, de la PDaD, ha expressat la seua solidaritat amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant dels "atacs" de la judicatura espanyola. "Ella també és la nostra presidenta. Si van a per ella, van a per tots nosaltres", ha clamat. Adreçant-se als catalans, ha proclamat: "deixeu la porta oberta perquè ens hi puguem sumar després".

Per la seua part, Cristòfol Soler, de l'ASM, ha promés que faran costat al Principat "en el seu moment d'alliberament" i ha explicat que el principal objectiu de la seua associació és "fer pedagogia del dret de decidir a les Illes" i "lluitar contra l'autoodi".

Tots tres representants han posat en valor la Confederació d'Entitats Sobiranistes dels Països Catalans per a defensar el dret a decidir, la sobirania dels pobles i la transversalitat arreu i, alhora, han criticat l'actitud "autoritària" de l'Estat i els seus atacs "centralitzadors" davant les demandes sobiranistes.

A l'acte estava prevista la participació del president de l'ANC, Jordi Sànchez, que finalment no ha pogut assistir-hi, ja que, segons l'organització, s'ha vist atrapat en cues quilomètriques a la frontera francesa.
 
next