Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix a Llombart que retire la intenció de premiar els metges que recepten menys d’11 euros
La diputada autonòmica d’EUPV ha qualificat “d’increïble els extrems fins els quals està arribant el Consell per intentar reduir la despesa, carregant les conseqüències en la salut de les persones”, adverteix Albiol, qui afegeix: “Exigim que el Consell abandone d’una vegada per totes la brutal priorització que està fent dels criteris econòmics per a gestionar tota la sanitat valenciana”.

Esquerra Unida ha exigit al conseller Llombart que descarte urgentment aquesta mesura de premiar els metges que recepten menys d’11 euros en farmàcia.

Per a Esquerra Unida aquesta mesura “és summament perillosa, perquè està posant-se premis als facultatius, a través d’incentius, per receptar amb preus més baixos. És convertir la Sanitat en un mercat, convertir-la en un negoci”, critica.

Albiol recorda que existeixen altres mesures per estalviar en despesa farmacèutica, “entre aquestes, que els facultatius sols recepten la dosi que el pacient ha de prendre”, subratlla.

Esquerra Unida té presentada a les Corts Valencianes una pregunta respecte aquesta qüestió al conseller Llombart. “Esperem una resposta, i per descomptat que es retire aquesta mesura, i es deixe de posar en perill els pacients, i en dubte la professionalitat dels facultatius, que són els que saben molt bé quins i quants medicaments han de receptar”, destaca.

Comparteix

Icona de pantalla completa