Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘No hi res més que unisca més els valencians que la música’

Xavier Pérez / Bunyol.

Unió i vertebració del País. Aquest és un dels missatges que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va manifestar en unes declaracions a La Veu a l’entreacte d’un dels espectacles musicals per excel·lència del País Valencià. El ‘Mano a Mano’ de Bunyol, que es va celebrar dissabte passat i que va estar, per desgràcia, passat per aigua, es va veure obligat a suspendre l’última part de la ‘Synphony nº 6’ de Boysen, que estava interpretant ‘La Armónica’ de Bunyol, dirigida per David Fiuza.

Però, aquest esdeveniment que reuneix milers de persones a l’Auditori de “San Luis” de Bunyol va tindre un convidat especial, el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ja havia estat en altres ocasions però que, en aquesta, anava com a president dels valencians. El públic va agrair la seua assitència i li va brindar una forta ovació.

Puig en declaracions a La Veu va destacar que “no hi ha res més que unisca més els valencians que la música i la voluntat de construir un futur de treball, igualtat i llibertat” i que “el ‘Mano a Mano’ és un dels esdeveniments més importants que té el panorama bandístic valencià i també a nivell internacional”.

Cal destacar que entre els assistents al ‘Mano a Mano’ estaven, entre d’altres, els máxims representants executius del WMC de Kerkrade (Holanda), el concurs bandístic més important del món i que se celebra cada quatre anys a aquesta localitat flamenca.

“Hi ha un pas més enllà del que és la qualitat, el treball, la preparació i de tot l’esforç que es fa a Bunyol. Crec que la fàbrica de música i de músics que es fa ací i a la resta del País, com puga ser a Llíria, a Cullera i a tots els pobles valencians, és molt especial per a mi com a president i, com no, per a tot el nostre poble”, va recalcar.

El president de la Generalitat també va destacar la importància de “les nostres societats musicals com a motors de l’economia, una indústria cultural que crea llocs de treball. És impresionant aquest moviment bandístic únic al món”.

Durant la seua visita, Puig ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Bunyol per la seua invitació per a compartir un any més el ‘Mano a mano’, un certamen que, com va assenyalar, “escriu el valor de la cultura en el llenguatge universal de la música”.

Abans de l’espectacle en l’Auditori Municipal, el cap del Consell ha realitzat una visita institucional i ha signat en el llibre d’honor de la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa