Diari La Veu del País Valencià
Sueca obri la sisena edició de la Copa Diputació de València
RedactaVeu / Sueca

El trinquet Eusebio de Sueca obri hui la VI Copa Diputació de València amb la partida que enfrontarà León i Dani (Genovés) contra Santi II, Jesús i Herrera (Alzira). El campionat es perllongarà fins a finals de juny i anuncia els 22 millors professionals de l’escala i corda actual. Tots ells participaran en la presentació dels equips, que es portarà a terme demà en els moments anteriors a la primera partida.

La Copa Diputació de València és el segon torneig per equips més important de la temporada. En la seua sisena edició, constarà de 31 partides que es portaran a terme en 16 trinquets repartits per tota la geografia valenciana: Sueca, Pedreguer, Alzira, Massamagrell, Castelló de la Ribera, Benissa, Bellreguard, Guadassuar, Vila-real, Xàbia, Borriana, Pelaio, Genovés, Sagunt, Llíria i Murla. La gran final tindrà lloc el 28 de juny a la seu habitual d’Alzira.

Huit equips, sis parelles i dos trios, hi participaran, patrocinats per altres tants ajuntaments. A més de les formacions que obrin la competició hui, participaran Fageca, Pere i Hèctor (Pedreguer), Colau, Javi i Colau II (València), Álvaro, Nacho i Monrabal (Sagunt), Soro III i Santi (Massamagrell), Pablo, Félix i Tomàs II (Murla), i Puchol II, Raúl i Carlos (Vinalesa).

En la graella d’eixida de la Copa apareixen pilotaris consolidats, barrejats amb altres joves que gaudeixen de la seua primera oportunitat en un campionat llarg. És el cas de l’escaleter Pablo de Sella, debutant, o els punters Monrabal de Vilamarxant o Colau II de La Pobla de Vallbona. A més, Pere de Pedreguer disputarà el seu primer gran torneig en la seua posició natural de mitger.

Favorits

En els campionats llargs sempre preval el rendiment col·lectiu dels equips per sobre de les individualitats. Encara així, atenent els resultats de les últimes competicions oficials, cal subratllar la presència d’alguns pilotaris que apareixen com a favorits.

Cal tenir en compte, per exemple, la presència del vigent campió individual i del Circuit Bancaixa, Soro III, que forma una de les dues parelles al costat de Santi. També juga en parella el número u dels mitgers, Dani. A més d’ells, destaca la presència d’Álvaro, que s’alinea amb dos joves com Nacho i el debutant Monrabal, o Puchol II, vigent subcampió del Circuit Bancaixa, que forma equip amb Raúl i Carlos del Genovés. Defensaran per separat el títol de campions de la Copa el propi Puchol II, Javi i Herrera, que van derrotar en la final de 2012 a Santi II, Jesús i Tomàs II.

D’altra banda, en els pròxims dies es confeccionaran els equips de les dues competicions paral·leles a la Copa Diputació de València de professionals, la Copa 2, amb els joves que es troben a un pas de donar el salt a l’elit, i la Copa Promeses, que contarà amb alumnes de les Escoles de Tecnificació de la Federació de Pilota Valenciana (FPV) i el Centre d’Especialització de Pilota Valenciana (CESPIVA), de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa