La Foia de Bunyol rep 730.000 euros del Pla de Camins i Vials de la Diputació

El programa bianual es basa en criteris objectius com la superfície del terme i la longitud dels camins
23 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / Bunyol.

La comarca de Foia de Bunyol rebrà 730.321 euros de la Diputació de València a través del Pla de Camins i Vials 2016-2017 (PVC), un programa bianual amb una dotació total de 12 milions d'euros que, en la línia de la gestió responsable del nou equip de govern provincial, es basa en criteris “més objectius i transparents”, en paraules del titular de Carreteres, Pablo Seguí. D'aquesta manera, la comarca doblega la quantitat rebuda en el pla anterior, que ascendia a 374.776 euros.

Alboraig (30.918 euros), Bunyol (80.239 euros), Cortes de Pallás (115.796 euros), Xest (70.609 euros), Xiva (138.100 euros), Dos Aigües (59.360 euros), Godelleta (47.359 euros), Macastre (39.535 euros), Set Aigües (74.400 euros) i Iàtova (74.002 euros) són els municipis on aniran a parar aquestes subvencions, les quals, segons va explicar el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “suposen el final del clientelisme en la concessió de les ajudes directes perquè l'objectiu de basar el repartiment en el color polític dóna pas a criteris més justs i coherents en tots els programes que ixen des de la Diputació”.

En el Pla de Camins i Vials 2016-2017, la nova Diputació ha apostat per quatre variables més enllà del criteri poblacional, que ara ocupa solament un 25%, a l'hora de determinar l'assignació per a cada municipi. A més de la població, els ajuntaments de menys de 50.000 habitants rebran una part lineal fixa que constitueix un 35% de la subvenció, en la qual s'introdueixen dos criteris fonamentals que permeten que reben més diners els municipis amb més camins rurals. D'una banda, la superfície del terme i, per una altra, la longitud dels camins.

Autonomia municipal

Com en la resta de plans engegats des que es va iniciar la present legislatura, el nou encuny de la Diputació de València posa en valor l'autonomia dels alcaldes i alcaldesses a l'hora d'invertir les ajudes de la corporació provincial. “En aquest cas, els ajuntaments poden triar entre invertir en camins rurals o en carrers i incloem també la compra de maquinària específica per a la construcció o conservació de camins, la qual, si ho prefereixen, poden adquirir amb aquestes ajudes”, va detallar Pablo Seguí en la presentació del pla. La compra de maquinària com retroexcavadores, aplanadores o tractors amb tragella per a arreglar els camins és un dels punts bàsics que inclou el PCV, al costat de la pavimentació de camins i vies de titularitat municipal i el reasfaltat de vies públiques urbanes. 
 


 
next