Diari La Veu del País Valencià
La Llei Valenciana d’Educació buscarà solucions per al multilingüisme i reforçar l’anglès
RedactaVeu / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió de treball amb el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, per a abordar les línies bàsiques del pròxim curs escolar i, fonamentalment, la nova llei d’Educació que prepara el Consell, “un text normatiu que establirà les bases per a la millora del sistema educatiu” al País Valencià.

El Govern valencià aspira al fet que el nou marc legal, en el qual es treballa des de la Conselleria d’Educació i Cultura, “aconseguisca el màxim consens possible, permeta respondre els reptes que planteja el multilingüisme i reforce, amb això, l’aprenentatge de l’anglès”. Aquesta nova llei “constitueix una de les principals prioritats de la política educativa del Consell”. Així ho ha expressat el titular d’Educació, qui ha detallat que en el nou text que es prepara des del seu departament inclourà mesures per a impulsar el domini de l’anglès, un dels punts febles del sistema educatiu.

“És importantíssim que fem una nova llei que estiga consensuada al màxim i que atenga els desafiaments educatius”, ha subratllat el conseller. “Amb aquests reptes que hi ha damunt de la taula, estem ja treballant en la llei valenciana d’Educació”, ha agregat Vicent Marzà.

A la trobada, que s’ha desenvolupat en el Palau de la Generalitat, han assistit també el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, i el director del Gabinet del President, Arcadi Espanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa