Diari La Veu del País Valencià
Sueca recupera, 35 anys després, el correfocs i la ‘cordà’ en les Festes Majors
RedactaVeu / Sueca

L’Ajuntament de Sueca ha presentat el programa oficial de les pròximes Festes Majors del municipi, que tindran lloc entre el 26 d’agost i l’11 de setembre. Sobre els principals actes de la programació, el regidor de Festes, Pau Roselló, ha destacat “l’objectiu d’oferir unes festes de qualitat, pensades per a tots els públics, en les quals tothom puga participar”. Malgrat la dificultat de sorprendre i il·lusionar els veïns i visitants, el regidor ha destacat el “treball obstinat per fer una programació molt completa, amb un ventall de propostes i activitats molt diverses”. Tot i això, s’ha comptat amb un pressupost global de Festes menor que l’any anterior, però “s’ha aconseguit elaborar un programa amb més activitats i més variat”. El primer tinent d’alcalde, Salvador Campillo, també ha afirmat, després de manifestar el goig que suposa que la gent gaudisca de les festes, que “s’ha treballat per potenciar allò que s’ha fet bé altres anys i també per a portar allò més nou a Sueca”.

D’entre el programa oficial de Festes, destaquen les activitats dedicades al públic infantil. “Hem concentrat gran part dels nostres esforços per incentivar i augmentar la participació d’un públic molt especial, els més xicotets”, ha apuntat Roselló. Per això, enguany, comptaran amb dos dies de jocs infantils i una jornada de castells i jocs d’aigua. A més, hi haurà també dos espectacles pensats molt especialment per a aquest públic. Així, Sueca acollirà, per primera vegada, l’espectacle “Pops Corn”, de la companyia suecana Maduixa Teatre, així com l’actuació del grup Ramonets, un espectacle de tribut als Ramones que conjuga el rock-and-roll, la didàctica i l’animació. A més d’açò, enguany se celebrarà també la II Cursa de la Fira que organitza el Club d’Atletisme Corriols en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca.

Entre les novetats en el programa d’enguany destaca també la recuperació del correfocs i la ‘cordà’ a la plaça de Sant Pere, una celebració que fa més de 35 anys que no es programava en les Festes Majors del municipi, segons demostren els documents que es guarden a l’Arxiu Municipal de Sueca. En aquesta, no obstant açò, no estarà permesa la participació dels menors de 18 anys.

També s’ha realitzat, “atenent les demandes dels veïns”, un canvi en la ubicació del recinte firal que estarà ara en el recinte del Sueca Parc, al costat del recinte fester on tindran lloc alguns dels concerts i festivals. El regidor avançà també que des de l’Ajuntament, “es posaran totes les facilitats i comoditats perquè els xicotets puguen acudir a la fira, sols o acompanyats, amb total seguretat”.

Els concerts de les Festes Majors

Quant als concerts, Roselló explicà que, en aquest àmbit, “s’ha treballat també per a oferir una proposta molt variada, amb música de diferents estils, des de la tradicional, al rock, pop, folk, blues o l’electrònica”. El calendari de concerts, festivals i musicals es completa, així, enguany, amb una desena de cites que arrancaran amb el Sueca Blues Festival, organitzat per la Societat de Blues Ribera Baixa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca. Enguany, el tradicional Concert del Crist de l’Hospitalet serà a càrrec de Pep Gimeno Botifarra i la Societat Ateneu Musical, que oferiran l’espectacle Botifarra a banda i, en el Concert de la Mare de Déu de Sales, la Societat Unió Musical de Sueca acompanyarà Aitana Ferrer en Cants a la Mediterrània.

La música en valencià també tindrà un protagonisme important en aquestes Festes. Així, hi haurà també el concert en acústic “Llibres. Batalles. Cançons” a càrrec de Xavi Sarrià i Feliu Ventura i, en aquestes festes, Sueca celebrarà, també, la III edició de l’EspigaRock, un festival que guanya en renom i públic any rere any i que enguany compta amb un cartell d’alt nivell que encapçala Reincidents i Els Catarres i es completat per Atupa, Mai Mai, Gramoxone Ska Band i Escala i Corda Dj Set.

Els més nostàlgics podran gaudir d’un recorregut per la trajectòria musical del cantant valencià Nino Bravo amb el “Musical Nino Bravo – 40 aniversari”. D’entre les propostes musicals, Roselló ha destacat també el concert “Déu Salve a la Reina – DSR”, una ambiciosa producció de la qual ja han gaudit milions d’espectadors a tot el món i que rememorarà a Sueca alguns dels millors temes de la mítica banda de rock britànica Queen, així com l’actuació del grup Maldita Nerea.

El departament de Festes aposta també enguany per la música electrònica amb un cartell d’artistes de primera fila nacional i un cap de cartell internacional que combinarà sons EDM i techno en el Rice Music Festival. A tot açò s’ha de sumar també l’actuació de les orquestres Draco, La Pato i Titànic que animaran les vetlades de festa.

Altres actes: el Concurs Internacional de Paella Valenciana

No faltaran tampoc aquells actes i activitats que s’han consolidat amb el temps en el programa festiu de Sueca com, per exemple, els actes religiosos en honor a la Mare de Déu de Sales i al Crist de l’Hospitalet, la paella gegant, el Dia del Color, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, la Cavalcada de l’Arròs o el piromusical que, enguany, en la seua XVI edició, guarda moltes sorpreses per al seu públic fidel, a nivell pirotècnic i també musical, segons s’avançà des de la regidoria.

A més d’açò, Roselló destacà altres actes populars que s’organitzen amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca com, per exemple, la torradeta nocturna, la Nit Suecana, el Firarròs, el Tasta la Plaça, la Matinal Motera, la Nit de Compres, la primera Setmana Gastronòmica, el Concurs i les Festes de Xarangues, la Volta a Peu o el Campionat de Pilota Valenciana, entre molts uns altres.

El programa complet es podrà consultar en la pàgina web de l’Ajuntament de Sueca, en el llibre oficial de les Festes Majors i en el programa de mà que s’han començat a distribuir aquesta setmana per la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa