Diari La Veu del País Valencià
Educació ‘seguirà avant’ sobre la regulació de les pràctiques en hospitals públics
Europa press / València

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura, Esport, Vicent Marzà, ha afirmat aquest dimarts, preguntat per les pràctiques d’alumnes d’universitats privades en hospitals públics del País Valencià, que és necessari “garantir qualitat” i que per a això s’ha de “regular l’oferta” existent.

Marzà s’ha pronunciat d’aquesta manera en la seua compareixença després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, respecte a l’acte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) pel qual se suspèn cautelarment la decisió de la Conselleria de Sanitat que limitava la realització de pràctiques universitàries d’estudiants de Ciències de Salut de la Universitat Catòlica de València en hospitals públics valencians.

El responsable autonòmic ha indicat que l’administració valenciana “té clar el que va plantejar respecte a aquesta limitació i que considera que està bé”, per la qual cosa ha dit que, “respectant totes les decisions judicials i mantenint els recursos que corresponguen se seguirà avançant amb aquesta proposta”.

Vicent Marzà ha manifestat, en aquest sentit, que “s’ha de garantir que qualsevol persona que està fent pràctiques tinga unes pràctiques de qualitat” i ha destacat que “per a garantir açò s’ha de regular l’oferta”.

Així mateix, el titular d’Educació ha precisat que “l’oferta es regula en funció de la capacitat per a fer pràctiques de qualitat que té qualsevol titulació”. I ha afegit, “per tant, seguirem avant amb allò que nosaltres vam proposar, respectant totes les decisions judicials i mantenint els recursos que corresponguen, perquè pensem claríssimament que s’ha de garantir la qualitat dels bons professionals”, ha exposat sobre aquest tema. Marzà, ha reiterat que “açò passa per fer unes pràctiques de qualitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa