Diari La Veu del País Valencià
Alcaldes i regidors de Compromís exigeixen un major finançament per als ajuntaments
RedactaVeu / Oliva

Alcaldes, regidors i altres càrrecs públics de Compromís al País Valencià es donaran cita demà dissabte a la ciutat d’Oliva. A partir de les 10 del matí, el Teatre Olímpia acollirà el I Fòrum d’Alcaldies de Compromís del País Valencià. Tot seguit, s’hi celebrarà l’Assemblea de Regidors i Regidores Nacionalistes del País Valencià.

Però sense dubte, l’acte més esperat serà el que s’ha denominat la ‘Declaració d’Oliva’. Precisament, l’alcalde d’Oliva, David González presentarà el document pel qual Compromís reivindica, contra l’austericidi i el retall de recursos i de competències, el foment de la gestió de la proximitat i, per tant, un finançament just i adient per a les administracions que el suporten, els ajuntaments.

“Els ajuntaments són les administracions en què la ciutadania se sent representada amb major força pel que fa a les decisions que els afecten i per això han de ser les majors dipositàries de competències. Si els ajuntaments valencians reberen el finançament que els pertoca, disposarien del doble de recursos per fer política per a les persones, amb les persones que vivim a les ciutats i als pobles d’arreu del nostre país”.

Compromís rebutja, per tant, l’Avantprojecte de Racionalització i de Sostenibilitat de l’Administració Local en el qual treballa el govern de l’Estat espanyol. “Ens trobem davant el major atac a l’autonomia local de tota la democràcia, ja que retalla les seues competències, i fins i tot, la seua representativitat democràtica i la seua independència en la gestió de les poblacions de menys de 20.000 habitants”, ha assegurat González.

L’acte de presentació de la ‘Declaració d’Oliva’ tindrà lloc a les 13 hores i serà obert a la ciutadania. A més de David González, també hi intervindran el Diputat al Congrés, Joan Baldoví i el Síndic de Compromís a les Corts, Enric Morera.

Comparteix

Icona de pantalla completa