Diari La Veu del País Valencià
No hi ha suficients taxis a l’aeroport de Castelló

EP / Castelló de la Plana.

L’aeroport de Castelló ha passat de no tindre avions a, amb els pocs que hi ha ara, no tindre suficients taxis arran de la divisió de l’àrea Castelló-Aeroport, separada en dues zones diferents. És per això que l’Associació de Taxistes d’Oropesa i pobles limítrofs a l’Aeroport de Castelló -Cabanes i la Pobla- ha denunciat en un comunicat que les cues i esperes de clients que cerquen un taxi en les instal·lacions aeroportuàries continuen malgrat la fi dels festivals de música, “per la qual cosa ja no es pot seguir sostenint que s’ha tractat de problemes puntuals”.

En concret, ha assenyalat que durant el matí d’aquest dimecres diversos passatgers del vol procedent de Romania han hagut d’esperar en la parada de taxis de l’aeroport sense que hi haguera cap cotxe per a arreplegar-los.

Es demana una solució a l’Administració

Els taxistes creuen que “cabria que l’Administració valenciana, responsable del tema, prenguera nota i solucionara d’una vegada per sempre aquest problema eliminant la irracionalitat que l’àrea Castelló-Aeroport estiga dividida en dues zones diferents”.

“La unificació de l’àrea Castelló-Aeroport solucionaria el problema de les esperes, abaratiria els viatges per a tots en eliminar-se la tarifa interurbana i eliminaria la injustícia que municipis propers a l’aeroport com nosaltres no puguem operar en ell mentre sí que poden fer-ho uns altres molt més allunyats”, han subratllat.

Una hora i quart d’espera

Des de l’Associació de Taxistes d’Oropesa i pobles limítrofs també s’explica el cas que la mare d’un menor els va explicar i és que el seu fill va haver d’esperar “hora i quart” per a poder agafar un taxi. La mare, resident a la capital de la Plana, es mostrava “indignada”, i va manifestar a l’associació el seu desig de denunciar a través de declaracions públiques que el seu fill menor d’edat haguera d’esperar durant tant de temps en la parada de taxis de l’aeroport de Castelló sense que hi haguera cap cotxe.

Així mateix, la dona ha indicat que abans que arribara cap vehicle a la parada va haver de realitzar diverses peticions per telèfon a diverses companyies de taxi. “Açò prova, una vegada més, que cal millorar aquest servei públic, i la millor manera de fer-ho seria unificant l’àrea Castelló-Aeroport, tal com nosaltres sol·licitem”, han apuntat els taxistes d’Oropesa, Cabanes i la Pobla Tornesa.

L’Associació de Taxistes ha subratllat que amb el recent augment dels vols el problema de la recollida de passatgers en taxi “s’està produint reiteradament”. Els taxistes de l’àrea Castelló-Aeroport van reconèixer llargues esperes “puntuals” durant el FIB, esperes que -segons el col·lectiu de taxistes- van afectar més de mig centenar de persones amb demores de fins a prop de dues hores.

“El problema segueix”

També ha denunciat l’Associació que, coincidint amb el Rototom i almenys durant els dies 12, 13 i 14 d’agost, diverses desenes de clients cada jornada van haver de “patir” esperes en aquest cas de prop d’hora i mitja. Els festivals de música han acabat “però el problema se segueix produint”, han afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa