480 persones podran estudiar valencià a la Universitat Popular per 50 euros

24 agost 2016 01:00h

Europa press / València.

La Universitat Popular oferirà 32 cursos de valencià per a mig miler de persones en 16 centres de diversos barris i pobles de València a un preu per a la ciutadania de 50 euros, amb l'objectiu “d’aproximar a la població l'aprenentatge del valencià".

Segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, cada curs es dividirà en 27 sessions, dues per setmana en dies alterns (dilluns i dimecres o dimarts i dijous) de dues hores de durada cadascuna. La primera edició es desenvoluparà durant els mesos d'octubre, novembre i gener, mentre que la segona edició es farà entre febrer i maig.

"Des de la Universitat Popular de València llancem per al pròxim curs una oferta important per a fer arribar el coneixement i l'ús de la nostra llengua als barris i als pobles de la ciutat, a una població que d'una altra manera difícilment accedeix a acadèmies o als cursos de l'Escola Oficial d'Idiomes per a aprendre valencià", ha explicat la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

Els cursos s'han programat com a cicle curt dins del programa Coordenades i tenen un cost per a la Universitat Popular de 29.376 euros. Els impartiran professionals seleccionats de la llista que disposa la Direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat. Es beneficiaran 480 persones, 240 en cadascuna de les dues edicions.

Amb aquesta programació es pretén ajudar a les persones interessades a preparar les proves per a nivells amb certificació per la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. Durant la primera edició, els nivells seran d'iniciació, A1/A2, passant a B1/B2 en funció del coneixement de la llengua per part de les persones que s'inscriguen; per a la segona edició s'establiran nivells tendents a la consecució del grau mitjà.

En cada mòdul es podran inscriure fins a un màxim de quinze persones. Tota la informació referent als mòduls programats, els centres, les dates i els horaris es donaran a conèixer a partir del dia 5 de setembre mitjançant la pàgina web de la Universitat Popular i els cartells en els seus centres. La reserva de places i l'assignació de grups es faran en les oficines centrals, mentre que la formalització de la matrícula es realitzarà en els centres.

Entre els centres que impartiran aquests cursos estan barris com Sant Isidre, la Malva-rosa, el Cabanyal i Orriols, o pobles com Benimàmet, Carpesa, Borbotó o la Torre.


 
next