Diari La Veu del País Valencià
Commemoració a Morella pel centenari de l’Associació del Maestrat a Terrassa

RedactaVeu / Morella.

La mostra, impulsada pel fotògraf Julio Carbó, reuneix més de 200 imatges de 17 fotògrafs dels 17 pobles que té la comarca. Les fotos mostren retrats, oficis, tradicions i paisatges, entre d’altres, que com assenyala l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, suposen “una autèntica crònica social de més d’un segle de la nostra terra”. No obstant això, els actes principals de la commemoració del centenari de l’Associació Cultural del Maestrat a Terrassa tindran lloc a Morella el dissabte 3 de setembre. Aquesta associació va nàixer a principis del segle passat i es va convertir en un exemple de solidaritat per a totes aquelles famílies que van haver d’emigrar de la comarca dels Ports i el Maestrat per aconseguir un futur millor a Barcelona i el Vallès. L’associació els va proporcionar ajuda i suport en aquells durs moments i, a més, els va permetre mantindre els vincles amb la resta d’immigrants de la comarca.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, agraeix la implicació de l’Associació en l’organització dels actes de commemoració del centenari i destaca també l’exemple de solidaritat que va suposar per als ciutadans.

Els actes tindran lloc el dissabte 3 de setembre i consistiran en un cercavila amb els Trabucaires de Terrassa, seguida de la recepció d’autoritats i assistents. A les sales gòtiques, on es pot visitar l’exposició “Flaó Connection”, es realitzarà el lliurament del premi de dibuix i redacció “El meu poble…” i la presentació dels llibres “Cent anys del Maestrat a Terrassa” de Manuel Beser Jordà i “Verge de Vallivana: imatge i representació” de Laura Daví Carbonell. Els actes continuaran amb una visita a la basílica arxiprestal i una audició de l’orgue i, per la vesprada, amb una visita guiada a la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa