Diari La Veu del País Valencià
Puig veu ‘repugnant’ que el PP li diga que ell és ‘còmplice ideològic d’Otegi’

Europa press / València.

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, considera “repugnant” que el PPCV li diga que és “còmplice ideològic d’Arnaldo Otegi” i adverteix que “la indecència té un límit”.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de reunir-se amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, en ser preguntat per les declaracions de la portaveu de Justícia del grup popular en les Corts, María José Ferrer Sant-Segon, qui li va recordar a Puig que “els drets polítics no són superiors al compliment de condemnes per delictes associats al terrorisme”.

Sobre aquest assumpte, Puig ha lamentat que acusar a una persona com ell de “còmplice del terrorisme, simplement significa una maledicència de tal dimensió que l’única cosa que mereix és el més profund menyspreu”, ha subratllat.

El president ha aprofitat per recordar que “abans, ara i sempre” ha lluitat contra el terrorisme i ha estat al País Basc defensant la llibertat “quan uns altres estaven jugant al parxís”. Per tant, ha dit: “No vaig a consentir ni una broma respecte d’aquesta qüestió”.

A més, ha indicat que tant el conseller d’Hisenda com ell eren amics personals del polític assassinat per ETA, Ernest Lluch i, per tant, ha subratllat que “la indecència té un límit”.

En aquesta línia, Puig ha expressat el seu respecte “màxim” a les víctimes d’ETA. “Faltaria més”, ha postil·lat. “El que ha fet ETA −ha agregat− no té nom. Ha sigut absolutament pervers, malvat i criminal contra els espanyols i els valencians”.

El que, al seu judici, també és “repugnant” és que s’utilitze, per part del PPCV, el terrorisme i ha aprofitat per recordar que va ser l’expresident de l’executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, “qui va acabar amb el terrorisme”.

Comparteix

Icona de pantalla completa