Puig: ‘No llançarem l’exèrcit valencià contra Catalunya’, pel tema de l'embotit de Requena

25 agost 2016 01:00h

Europa press / RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha considerat aquest dijous que li sembla una "absoluta absurditat" que una web de la Generalitat de Catalunya incloga l'embotit de Requena com a producte català i ha remarcat: "Requena és Comunitat Valenciana, l'embotit de Requena és de la Comunitat Valenciana i xoriços hi ha a tot arreu".

La pregunta ha estat suscitada perquè fa uns dies l’ajuntament de Requena demanava explicacions al govern català per aquest fet a través d’una carta on demanaven una “immediata rectificació”, ja que, segons el consistori, els seus “productes gastronòmics no tenen cap relació amb Catalunya”.

Tanmateix, Ximo Puig, en declaracions als mitjans, ha assenyalat que “és ridícul per part de qui ha posat açò en la pàgina web" i ha reiterat que des del Consell “defensen la Denominació d'Origen Utiel-Requena i el fet que la regió té el millor cava d'Espanya, de Requena, magnífic".

En tot cas, ha reclamat serietat respecte a aquesta qüestió: "No llançarem l'exèrcit valencià cap a Catalunya. Siguem seriosos i deixem de fer el ridícul".


Ximo Puig visitant la darrera Mostra d'Embotit de Requena.


 
next