Diari La Veu del País Valencià
El PSPV aposta per un ‘Nou Canal 9’ per a reflotar la destruïda imatge del País Valencià
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assenyalat que el seu objectiu és “salvar Canal 9, aconseguir entre tots un ‘Nou Canal 9’ de tots els valencians i adequat a una situació econòmica i social com l’actual”, al mateix temps que ha demanat “urgència, perquè no es pot deixar passar ja més temps”. En aquest sentit, ha instat el Consell d’Administració a “posar-se ja a treballar en un projecte conjunt basat en aquestes premisses, que servisca fins i tot per a reflotar la imatge de la Comunitat Valenciana que el PP ha destruït en les dues últimes dècades”.

D’aquesta manera, i després de mantenir una reunió amb els representants del PSPV en el Consell d’Administració de RTVV, Rosa Solbes i Xelo Miralles, així com amb el síndic socialista en les Corts, Antonio Torres, i el representant del PSPV en la Comissió de Control de l’ens públic, Josep Moreno, per a analitzar l’ocorregut en les últimes setmanes, el líder dels socialistes valencians ha apuntat que “l’única cosa rellevant que ha ocorregut amb la suposada nova RTVV és que l’ara directora general ha posat de manifest tota la doctrina que el PP ha utilitzat durant aquests 18 anys pel que fa als contractes i a la seua confidencialitat, que és irregular i il·legal”. En aquest sentit, ha insistit que “han de donar-nos tota la informació, perquè és imprescindible que puguem saber què ha passat, com s’han arribat a balafiar quasi 1.300 milions d’euros”.

Així, ha remarcat que “teòricament hi ha hagut un canvi en el que fins ara ha sigut la televisió pública més endeutada i polititzada, la pitjor que existeix en aquest estat, però en la pràctica la realitat és que aquest canvi no s’ha produït”. Per açò, Puig ha insistit en la necessitat de “defensar una televisió pública de qualitat i democràtica”, al mateix temps que ha apuntat que, “en els últims dies, estem coneixent moviments que apunten a una possible privatització”.

D’altra banda, el secretari general del PSPV també ha fet referència a l’ERO de RTVV, que ha qualificat com “un arma de destrucció massiva d’ocupació, de la mateixa manera que ha passat amb altres entitats públiques valencianes com Vaersa”. En aquest sentit, ha remarcat que “és lògic pensar que, si l’ERO de RTVV s’aplica en les mateixes condicions també fracassarà”.

Comparteix

Icona de pantalla completa