Diari La Veu del País Valencià
‘Arribarà el dematí’, una història tenyida pel procés i la consulta del 9N

RedactaVeu / València.

L’última novel·la de l’escriptor Joanjo Garcia, Arribarà el dematí, conta, a partir de la veu de la jove protagonista Laura Tormos, les preocupacions i els anhels col·lectius al voltant de la identitat pròpia coincidint amb el referèndum d’Escòcia i les grans mobilitzacions prèvies a la consulta del 9N.

L’obra es presentarà el 9 de setembre en el marc de la Setmana del Llibre en Català. A més de Joanjo Garcia, hi intervindran l’antropòleg Manuel Delgado, el periodista Tian Riba i el director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló.

Portada d’Arribarà el dematí. Imatge: Editorial Bromea.

Abans d’aquesta presentació, tindrà lloc el llançament del videoclip que acompanya el llibre. Es tracta d’un treball musical realitzat per Tomàs de los Santos i Flora Sempere (El Diluvi) que esdevé un homenatge a la cançó Als companys d’Ovidi Montllor, que ha inspirat també el títol de la novel·la de Joanjo Garcia, Arribarà el dematí.

A més, l’editorial ha realitzat un booktrailer de la novel·la que compta amb diferents versions, cadascuna amb diferents veus de l’àmbit cultural. De moment, al canal de Youtube de Bromera, estan disponibles les versions amb la llibretera Irene Jaume i amb Marta Cordomí, regidora de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu. Properament, es publicaran les de les escriptores Núria Cadenes i Muriel Villanueva, la cantautora Mireia Vives i la periodista Amàlia Garrigós.

>

Vídeo: Canal Bromera.

Arribarà el dematí, una recerca de la identitat

Al setembre del 2014, Laura Tormos torna a Barcelona acompanyada d’un interrogant que l’ha perseguida sempre: Per què la mare es va suïcidar? Les visites als familiars de l’Arboç, el paisatge de la infantesa, la troballa de les lectures i els objectes personals de la mare, i la necessitat de construir-se una veritat l’empenyen a desempolsar una mort que no ha entès mai. Tanmateix, darrere d’aquesta investigació hi ha la voluntat d’edificar la identitat pròpia coincidint amb el referèndum d’Escòcia, l’efervescència independentista i les grans mobilitzacions prèvies a la consulta del 9N. Així, durant aquest procés –paral·lel al polític–, la protagonista esdevindrà cronista de les preocupacions i dels anhels personals i col·lectius.

Joanjo Garcia ha estat guardonat amb el Premi Enric Valor amb la novel·la Quan caminàrem la nit, Tota la terra és de vidre, guanyadora del Premi de Narrativa Antoni Bru i El temps és mentida, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa