Diari La Veu del País Valencià
Viu la ‘Cordà’ de Paterna en primera persona amb aquestos vídeos
RedactaVeu / EP / Paterna.

L’Ajuntament de Paterna ha penjat en el seu canal de Youtube un vídeo de la ‘Cordà’ de Paterna en 360 graus, per a poder viure en primera persona aquesta experiència amb tota la seguretat que dóna estar veient un vídeo. Amb aquest audiovisual es pot interactuar girant als costats i cap amunt o avall per poder veure què està succeint al costat.

Enguany, hi ha hagut un total de 15 persones ferides lleus en la ‘Cordà’ de Paterna (València), celebrada aquest diumenge dins del programa de festes d’aquesta localitat, segons han informat fonts municipals.

Així mateix, han destacat que els ferits han sigut onze menys que el 2015 i vint menys que el 2014 i han valorat el grau de seguretat aconseguit enguany amb totes les mesures, algunes noves, preses per a garantir-la. Han considerat que la major seguretat aconseguida ha contribuït a la reducció de ferits.

>

Vídeo: Canal juan S L Productions.

Els 15 ferits en l’edició de la ‘Cordà’ de 2016 han sigut atesos pel centre mèdic del municipi, l’ambulància i la carpa de campanya de Protecció Civil disposades per a aquest acte, han precisat les mateixes fonts. En la ‘Cordà’ del 2015 es van registrar 26 ferits –25 lleus i un greu– i en la del 2014, 35 ferits –34 lleus i un greu–.

Més de 300 tiradors

En aquest edició han participat més de 300 tiradors acreditats –prop del 20 per cent han sigut dones– que tenen el carnet d’expert que atorga la Federació Interpenyes en col·laboració amb l’Ajuntament de Paterna.

Enguany s’han llançat 70.000 coets en 30 minuts, en altres paraules, s’han cremat 1.000 quilos de pólvora, xifra que quintuplica la que s’utilitza en una ‘mascletà’ de l’Ajuntament de València del 19 de març durant les Falles.

Registre d’incidències

L’Ajuntament de Paterna ha comptat, per primera vegada, amb un registre d’incidències dels danys –a partir del 30 d’agost, es va instal·lar una taula en el consistori amb un informador perquè els afectats pogueren rebre assessorament dels procediments– i innovacions en el braçalet que han portat els tiradors, que han comptat amb un xip que arreplegarà informació personal com noms i cognoms i una foto identificativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa