Diari La Veu del País Valencià
La suspensió de les beques universitàries afecta les ajudes del curs passat
EP / València

La suspensió cautelar de les beques universitàries de la Generalitat, ordenada pel Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) davant el recurs de la Universitat Catòlica de València (UCV) suposa la paralització de la recepció de les ajudes del curs passat.

Així ho han precisat des de la Conselleria d’Educació, que ha explicat que el recurs de l’UCV que demanava la suspensió cautelar de les beques universitàries generals de la Generalitat està referit a les del curs passat, amb la qual cosa no afecta els sol·licitants de les beques per a aquest curs, atès que encara no s’han convocat.

Segons les mateixes fonts, en el curs 2014-15 van sol·licitar aquesta beca 9.960 alumnes (9.245 de la xarxa pública i 715 de la privada). D’aquesta xifra van reunir els requisits 2.474 (2.324 de la xarxa pública i 151 de la privada. Entre ells, 110 eren estudiants de l’UCV.

Quant a la beca per a evitar l’abandonament dels estudis, va ser convocada el desembre del 2015 tan sols per a les universitats públiques i va tenir 108 beneficiaris. En aquest cas, la suspensió cautelar provocada pel recurs afectaria, en el curs 2016-2017, un nombre “similar” d’alumnes.

La Conselleria d’Educació ha incidit que abans de dijous, 1 de setembre, presentarà un recurs per a “desbloquejar” aquesta situació, al mateix temps que ha precisat que en el cas de les beques salari per al curs 2016-17 el TSJCV ha desestimat la suspensió cautelar de l’ordre, com també s’ha desestimat la suspensió de la beca d’excel·lència per a l’alumnat que va acabar número 1 en la seua promoció en el curs 2014-15.

Per la seua banda, Educació ha assenyalat que té constància que l’UCV ha presentat un recurs demanant la suspensió cautelar de la convocatòria de les beques Erasmus del curs 2015-16, encara que el TSJCV no s’ha pronunciat sobre aquest tema.

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà, han destacat que els alumnes de la privada van ser inclosos com a possibles beneficiaris de les beques universitàries des del curs 2006-07 i “mai abans ningú havia sol·licitat una suspensió cautelar d’ajudes argumentant que no incloïen beneficiaris de les universitats privades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa