Diari La Veu del País Valencià
Baldoví torna a donar suport a un govern del PSOE, Unidos-Podemos, C’s i Compromís

RedactaVeu / Madrid.

Dia 30 d’agost del 2016. La carrera de San Jerónimo de Madrid es prepara per a acollir la segona investidura fallida d’aquest any. Primer va ser la de Pedro Sánchez amb el suport de C’s i hui comença una altra sessió on al candidat Mariano Rajoy li faltaran un grapat de vots per a ser investit president el proper divendres.

El 28 de juliol del 2016 un grup de representants polítics, entre els que destaca el líder de Compromís, Joan Baldoví, van signar i publicar en el diari El País un manifest, “Por un gobierno de progreso”, en què instaven les forces de “progrés” a conformar un govern en el qual estarien PSOE, Unidos-Podemos, Ciudadanos i Compromís.

Hui, de nou, al diari El País, es publiquen tres pàgines senceres amb aquest manifest, coincidint amb el debat d’investidura, on polítics, sindicalistes, organitzacions, activistes socials, professionals en distints àmbits, treballadors, etc., signen per a demanar altra vegada aquest govern de “progrés”.

En aquest manifest es recalca que “no hem de permetre quatre anys més d’un govern del PP que ha portat l’empobriment i l’increment de les desigualtats, la reculada en importants conquestes socials, la pèrdua de llibertats que ja donàvem per consolidades, l’avanç de la corrupció i la degeneració de la democracia”.

“Necessitem un altre govern que revertisca les retallades; que defense la sanitat i l’educació pública, els drets laborals, la cultura, la ciència i el medi ambient; que protegisca els autònoms; que ajude les pimes, i que cree ocupació. Necessitem altres polítiques que acaben amb la desigualtat, que castiguen exemplarment la corrupció i que posen fi a la deterioració democràtica”, argumenten.

Per als signants, “una gran part de l’electorat ha rebutjat la continuïtat del PP i ha aconseguit, amb el seu vot, una majoria parlamentària que pot canviar el rumb del país. Estem, per tant, davant una oportunitat que només depèn de la voluntat política”.

Però, la incertesa sobre la formació d’un govern pot portar a unes terceres eleccions el dia de Nadal. El PSOE ja ha dit per activa i per passiva que no votarà Rajoy, encara que la porta a un govern d’esquerres tindria alguna possibilitat d’enllestir-se.

Part de la publicitat del manifest publicada al diari El País.

Comparteix

Icona de pantalla completa