La Filmoteca d'Estiu aconsegueix 14.856 espectadors

La pel·lícula més vista en aquesta edició ha sigut ‘Cielo sobre Berlín’ (1987), de Wim Wenders
30 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La Filmoteca d'Estiu ha aconseguit 14.856 espectadors en les 25 sessions que s'han celebrat del 29 de juliol al 27 d'agost en els jardins del Palau de la Música i ha aconseguit una mitjana de 594 espectadors per sessió. En aquesta edició, la Filmoteca d’Estiu ha comptat amb projeccions tot el mes d'agost, excepte el dimecres, sempre en versió original amb subtítols. Respecte a l'edició del 2015, la Filmoteca d'Estiu ha augmentat la seua assistència global en 741 espectadors i la mitjana en 51 persones, ja que l'any passat es van registrar 14.115 espectadors i una mitjana de 543 espectadors.

La pel·lícula més vista en aquesta edició ha sigut ‘Cielo sobre Berlín’ (1987), de Wim Wenders. La pel·lícula de Wenders va ser vista per 863 i 809 persones en les dues sessions en què es va projectar i se situa com una de les pel·lícules amb més èxit de públic en la història de la Filmoteca d’Estiu.

Dins del cicle ‘Cinema de hui’, una de les pel·lícules amb notables índexs d'assistència ha sigut ‘Mustang’ (2015), de Denize Gamze Ergüven, que va ser elegida Millor Pel·lícula Europea en els premis Goya i que va obtenir 857 espectadors en una de les seues dues sessions. Especialment notables són les dades de ‘La juventud’ (2015), de Paolo Sorrentino, que va obtenir 820 i 804 espectadors en dues de les seues projeccions.

La programació de la Filmoteca d'Estiu s'engloba en un marc d'oferta cinematogràfica a l'aire lliure per a la ciutat de València amb el lema ‘Estiu de cinema’, que conté també la programació de cinema del MuVIM i de la Universitat de València per a aquest estiu, dins del pla ‘Fes cultura’. Organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, a través de l'IVAC, la celebració de la Filmoteca d'Estiu ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions; el patrocini de Gas Natural Cegas; la col·laboració de Cerveza Turia, i la participació de l'Aula de Cinema de la Universitat de València en la programació.


La Veu
 
next