Es dissol el SEPC al País Valencià

30 agost 2016 01:00h

Racó Català.

Els nuclis del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) al País Valencià es dissolen. Així ho han explicat a través d'un comunicat publicat al seu perfil de Facebook. Després de 10 anys de recorregut, el sindicat deixarà de tenir representació al País Valencià. "Les dinàmiques i tensions existents al sí del Sindicat durant els últims anys, exaltades aquests últims mesos, han portat el conjunt de la militància de tots els nuclis del País Valencià a prendre aquesta difícil decisió", detalla el text.

El mateix comunicat explica que aquesta decisió "no és el que desitjàvem ni el que esperàvem després de dedicar tants esforços a consolidar aquesta ferramenta feminista, socialista i independentista als Països Catalans". 

Tot i així, el mateix text especifica que la dissolució d'aquest projecte al País Valencià no comportarà la desaparició del sindicat en altres punts dels Països Catalans. Alhora, també explica que continuaran "treballant a les aules i als carrers per a construir un ensenyament públic, feminista, popular, de qualitat i en català". El text acaba assegurant que "la lluita continua". 

El sindicat va néixer el maig del 2006 a partir de la fusió d'Alternativa Estel i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC). La seva aparició va coincidir amb els anys d'instauració del pla Bolonya i aquesta ha estat, al llarg dels seus anys de recorregut, una de les seves principals reivindicacions.
 
next