Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià al capdavant de turistes estrangers rebuts a tot l’Estat

RedactaVeu / València.

El País Valencià ha registrat, amb 4,3 milions de visitants, un augment del 17,8 per cent en el nombre de turistes estrangers rebuts en el que portem d’any respecte del mateix període del 2015, segons l’Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) difosa per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquest increment és el major registrat en el conjunt de l’Estat en aquest període. El país va rebre en total més de 42,4 milions de turistes estrangers en els primers set mesos de l’any, la qual cosa suposa un augment de l’11,1 per cent respecte al mateix període del passat any, com indica la citada enquesta.

En aquest context de creixement del turisme internacional al PV el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “les bones dades de juliol confirmen que l’estiu 2016 està sent molt positiu per a la rendibilitat del sector turístic valencià” i ha afegit que “encara que simbòlic, haver passat el milió de turistes internacionals al juliol ens ajuda a mantenir-nos com un un de les destinacions mediterrànies de referència a Europa en turisme vacacional i d’oci”.

Al juliol, van visitar l’Estat 9,6 milions de turistes internacionals, un 9,3% més que en el mateix mes de l’any anterior. Catalunya, amb el 25,3% del total; Balears amb el 24,7%, i Andalusia amb el 12,7%, van ser les comunitats que més visitants van captar al juliol.

El mes passat Regne Unit es va mantenir com el principal emissor, sense que el triomf del ‘Brexit’ tinguera impacte, amb 2,19 milions de visitants, la qual cosa representa el 23% del total i un increment de l’11,4%; seguit de França (+13,8%) i Alemanya (+3,5%), amb 1,5 milions i 1,27 milions, respectivament.

Catalunya ha sigut la primera destinació triada en el que va d’any, amb més de 10 milions de visitants estrangers, un 4,7% més, de manera que obté quasi el 24% del total d’arribades internacionals.

Li segueix Canàries, que ha rebut un total de 7,5 milions de turistes estrangers, un 13,2% més, amb el 17,7% del total, i Balears (17,3% del total) que ha captat 7,36 milions de turistes internacionals, un 12,7% més.

A continuació, se situa Andalusia, que supera els 6 milions de visitants estrangers, un 16% més que de gener a juliol del 2015, i el País Valencià, que és la que ha registrat el major increment del 17,8% fins a aconseguir els 4,3 milions de visitants. Tanca la llista entre les comunitats autònomes amb major pes turístic, la de Madrid, amb més de 3,2 milions de visitants, un 11,7% més.

Comparteix

Icona de pantalla completa