Diari La Veu del País Valencià
‘Cosins Germans’, el programa valencià que s’emet a TV3, parla dels músics i Sant Jordi

RedactaVeu / València.

L’any passat ja es va emetre una primera temporada del programa Cosins Germans, que podeu veure ací, en què Ferran Torrent i Empar Moliner, un escriptor valencià i una altra de catalana, anaven per Catalunya i el País Valencià trobant aquells punts en comú entre ambdós terres, com per exemple les Muixerangues i els Castells.

Ara, en aquesta segona temporada, és Ferran Torrent qui s’ha quedat pilotant aquesta nau amb la col·laboració del també valencià Juli Mira i amb diferents col·laboradores que van alternant-se en els diferents capítols: Araceli Segarra, Llucia Ramis, Elisabet Carnicé i la Sílvia Bel. Però, en aquesta nova edició, se centren en la recerca de les arrels a través de la cultura popular viatjant de festa en festa arreu dels territoris de parla catalana. En aquesta nova temporada, també s’han desplaçat a les balears en diverses ocasions per poder filmar, entre altres, les festes de Sant Joan que hi apareixen al capítol del Cicle solar.

Aquest dimarts, 30 d’agost, arriba el torn de dos capítols nous que es podran veure a través de l’emissió en directe o, més tard, a través de TV3 A la Carta o el canal de Youtube de TV3. En el primer, titulat Terra de músics, es podrà viure un dia d’estrena al Liceu de Barcelona. També per Santa Cecília es veurà com li va el primer dia en la banda del poble a una jove de Pego. Així com també es visitarà un dels millors fabricants de trompetes a Xirivella i es descobrirà la rivalitat centenària de les bandes de música de Llíria.

>

Avançament de Terra de músics. Vídeo: Facebook Cosins Germans.

Però, aquest mateix dimarts, hi haurà sessió doble de Cosins Germans i és que la televisió catalana també emetrà El patró de la corona. Aquest capítol se centra en la figura de Sant Jordi, aquell soldat romà, màrtir cristià, cavaller matadracs i sant guerrer protagonista de la reconquesta, segons com es mire. En aquesta ocasió, la festa es viurà a Barcelona durant el dia del llibre i la rosa i a Alcoi, on se celebren els Moros i Cristians dedicats a aquesta figura.

>

Avançament d’El patró de la corona Vídeo: Facebook Cosins Germans.

Comparteix

Icona de pantalla completa