Diari La Veu del País Valencià
Encara pots inscriure’t en les jornades ‘Les escoles esportives de pilota valenciana’

PilotaVeu / València.

El Complex Esportiu la Petxina ja espera amb gran expectativa les jornades ‘Les escoles esportives de pilota valenciana’, organitzades per la Federació de Pilota Valenciana i per la Fundació Esportiva Municipal, dins del programa de les Escoles Esportives (EEDD) i que tindrà lloc divendres 9, de 17:30h a 21:00h, dissabte 10 de setembre de 9:30h a 13:00h, com a pròleg del dia de la pilota, que se celebrarà, a València, el pròxim 11 de setembre.

Les jornades tractaran qüestions com el projecte esportiu educatiu de les EEDD de València, com a model de gestió i organització; els aspectes educatius i didàctics que caracteritzen la iniciació esportiva; els avanços científics en l’esport, aplicats a la pilota valenciana i adaptats a les edats en formació; l’anàlisi de la competició esportiva perquè resulte més educativa; l’existència de realitats com la pilota basca; el programa ‘Pilota a l’Escola’; la presència de les xiquetes en la pilota, o les instal·lacions esportives escolars.

Sala de Conferències de la Petxina. Fotografia: Fundació Esportiva Municipal.

Les Jornades pretenen ser un espai de trobada i reflexió sobre com abordar la iniciació esportiva de la pilota valenciana, des de l’enfocament del dret dels menors fins a la recepció d’una formació de qualitat. En aquest sentit, s’exposaran diferents experiències de promoció de la pilota partint del model d’organització i gestió de les EEDD en la ciutat de València.

A les jornades participaran ponents de renom com Francisco Orts, Manolo Conca, Jordi Naya, Ismael Vidal, Ricardo Monsoriu, Domingo Palacios, Agustin Larre, Juan Carlos Etxeberria, Bernat Nerbón, Francisco Zanón i Ana Belén Giner.

D’aquest esdeveniment es pretenen obtenir conclusions escrites que servisquen de guia per al món escolar i que, al mateix temps, siguen una primera pedra de cara a futures jornades prèvies al III Congrés de pilota a mà del 2017, anunciat per la Càtedra de la pilota valenciana.

Descarrega’t el programa de les jornades

Per inscriure’t> Completa el següent formulari i envia-ho per correu electrònic [email protected]

Comparteix

Icona de pantalla completa