‘El PP fa de ‘Gran Hermano’ després d’haver arruïnat Educació amb el forat de CIEGSA’

El diputat de Compromís, Josep Nadal, carrega contra el PP en crear-se una plataforma de denúncia per inspeccionar i fiscalitzar la comunitat educativa
31 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts Valencianes, Josep Nadal, ha assenyalat que “l’anunci del PP de crear una plataforma de denúncia per inspeccionar i fiscalitzar la comunitat educativa és el mateix invent que intentaren, el 2013, Nuevas Generaciones per tal de denunciar  de manera anònima els professors i que va ser durament criticat pels professionals de l’educació. El PP no ha fet els deures i, com el curs passat, fa el seu discurs lamentable i amb lamentacions contra la gestió del conseller Vicent Marzà”.
 
Segons Nadal, “el PP vol fer de ‘Gran Hermano’ després d’haver arruïnat Educació amb el forat de CIEGSA, amb eixos 1.300 milions d’euros de sobrecostos en la construcció de col·legis. Quantitat comparable al forat deixat pels governs del PP a l’antiga Ràdio Televisió Valenciana. Segurament, la diputada popular Beatriz Gascó, que va ocupar un alt càrrec en Educació, sabrà quins són els col·legis públics més afectats per la falta de millores, ja que no les van rebre per la presumpta trama de corrupció que ara serà investigada en la Comissió sobre CIEGSA a les Corts”.
 
“El govern del PP va deixar un desastre pel que fa a les infraestructures educatives valencianes. En xifres, l'herència rebuda és la següent: dels 1.391 centres educatius públics (1.004 escoles d'Infantil i Primària, 29 centres d'Educació Especial i 358 IES), 703 centres necessiten d'algun tipus d'actuació en infraestructures i això equival al 50% dels centres i un total aproximat de 270.000 alumnes afectats. Però, amb el nou model transparent i clar que està implantat Educació, l’objectiu és revertir la situació planificant segons les necessitats educatives i no en funció de les xarxes clientelars. S'han acabat les promeses per guanyar vots i l'opacitat en les dades”.
 
“Mentre, el PP es preocupa ara per plataformes de queixes, quan en el seu dia havien d’haver arreglat les insfraestructures educatives existents i no deixar tot el desastre amb què s’ha trobat el Govern del Botànic en Educació. Hi ha moltíssimes necessitats d'actuació: més de 700 que inclouen 124 grans obres i 119 actuacions per eliminar els barracons. Per comparar, durant l'última legislatura del PP es van fer 29 grans obres. I, en l’actual, Conselleria d’Educació planteja 124, més les 116 d'eliminar els barracons i les 463 menors que s'han d'anar fent en paral·lel”.
 
“A això s’afegeix la manca de recursos econòmics pel finançament injust. Amb el finançament en la mitjana de les comunitats autònomes, tindríem aproximadament 300 milions més al pressupost d'Educació a l'any. Tot i no disposar dels recursos que ens toquen, les prioritats han canviat i es farà un esforç pressupostari per tirar endavant”.
 
“I no ens oblidem de la manca de recursos humans pel desmantellament del Servei d'Infraestructures de la Conselleria, paral·lel a l'engreixament de CIEGSA per col·locar amics i familiars i construir amb sobrecostos. Això ha creat una situació d'embut en la gestió que han patit els nostres ciutadans. Però ja està afrontant-se aquesta situació amb un pla de xoc de personal a Infraestructures i als serveis administratius de Contractació, entre d’altres, per agilitzar les gestions”.
 
“A més a més, el PP arriba tard amb la seua plataforma perquè la Conselleria d’Educació ja atén les queixes de la comunitat educativa, que s’envien als serveis d’Inspecció Educativa per tal de compensar-les. Però el PP no creu, ni ha cregut, ni creurà mai en l’educació pública. Continua encabotat en fer una guerra, la seua guerra, per qüestions ideològiques en l’àmbit de l’Educació. I això, des de Compromís, no ho anem a permetre”, ha conclòs Josep Nadal.
 

La Veu
 
next